Categories: news

Guran explodeaza: „Ce ticalosi! Judecatorii CCR au comis un ABUZ, presa a reactionat ca proasta”

Jurnalistul Moise Guran este profund revoltat de decizia Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu. Spre deosebire de alti analisti, Guran considera ca judecatorii CCR au dezincriminat in mod real abuzul in serviciu.

„Este datoria mea sa spun ceea ce cred, pentru mine socante in acest moment fiind doar complicitatea unor experti la ticalosia Curtii Constitutionale, dar si prostia si diletantismul jurnalistilor, care ar trebui sa faca ceva mai cu atentie transmisia si interpretarea unor date specializate catre restul populatiei. (…) Asadar Curtea a admis exceptia, ceea ce inseamna ca un text de lege este neconstitutional, cu toate consecintele ce decurg de aici, potrivit Constitutiei Romaniei (Art 147) si Legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale (Art 31).

Interpretarile de tipul Abuzul in serviciu a fost declarat partial neconstitutional sunt fie prostesti, fie rau intentionate. Nu exista partial neconstitutional sau partial constitutional. Nici Constitutia si nici o alta lege nu prevede o astfel de sintagma, ea nu exista, in schimb peste tot se vorbeste despre ce se intampla in cazul admiterii unei exceptii de neconstitutionalitate”, scrie Guran pe biziday.ro.

Un alt argument ca decizia judecatorilor CCR este favorabila politicienilor corupti este reactia pozitiva pe care au avut-o liderii politici.

„Ati observat reactia politicienilor? Tariceanu, Basescu, Iohannis… Cum au salutat ei toti decizia CCR care este profund ilegala! Udrea insasi (nevinovata de ea, care pana acum zicea ca n-are niciun interes in povestea cu abuzul) marturiseste ca e multumita de decizia CCR si ca va putea cere achitare. De data asta Udrea are dreptate.

Societatea, daca prin societate intelegem mass-media, a reactionat ca proasta, plecand dupa fenta. Un coleg care, de buna credinta fiind, a laudat decizia CCR, mi-a marturisit ca a vorbit cu mai multi juristi ba chiar si cu doi judecatori CCR, care i-au spus ca nu s-a dezincriminat abuzul. Pai nu, ca nu s-a dezincriminat explicit, dar decizia CCR este o centrare perfecta pentru politicieni, care vor marca de acum cu poarta goala”, mai spune Moise Guran.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

3 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

4 ore ago

Rusia a infiintat „politia cartilor”. Literatura, odata cu statut special, va fi de acum cenzurata

Un nou „consiliu de experti” infiintat in Rusia foloseste o lege veche de un deceniu…

4 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

4 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

4 ore ago