externe

Iata sistemul Starstreak in actiune. Un ucrainean trage o racheta si anunta satisfacut ca si-a atins tinta – Video

Rachetele britanice Starstreak au ajuns in Ucraina si au inceput sa fie folosite eficient de fortele de rezistenta. Premierul Boris Johnson a anuntat zilele trecute ca va trimite un nou lot de astfel de rachete.

Un filmulet viral arata cum un ucrainean din Brigada 95 de asalt aerian a armatei ucrainene foloseste in lansator de rachete Starstreak. Se pare ca a fi fost doborata fie o drona de recunoastere Orlan-10 fie o drona de bombardament Orion a armatei ruse.

„Suka! (Nenorocito!)”, exclama ucraineanul.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si premierul britanic Boris Johnson au inceput sambata discutii tete-a-tete la Kiev, unde seful executivului britanic a venit intr-o vizita neanuntata public.

”Chiar acum a inceput o vizita a lui Boris Johnson la Kiev cu o intalnire tete-a-tete cu presedintele Zelenski”, a anuntat seful adjunct de cabinet al presedintiei ucrainene, Andrii Sibiga, pe Facebook.

”Regatul Unit este liderul sprijinului militar pentru Ucraina, liderul coalitiei antirazboi, liderul sanctiunilor contra agresorului rus”, a adaugat Sibiga, care a postat o imagine care ii arata pe cei doi lideri discutand.

Boris Johnson este primul lider din G7 (principalele state industrializate din lume) care viziteaza Ucraina dupa inceperea invaziei ruse in aceasta tara, pe 24 februarie.

Potrivit unui purtator de cuvant al Downing Street, Johnson s-a intalnit cu Zelenski ”intr-o dovada a solidaritatii cu poporul ucrainean”.

”Ei vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Regatului Unit pentru Ucraina si prim-ministrul va prezenta un nou pachet de ajutor militar si financiar”, a precizat reprezentantul executivului de la Londra.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta vineri pe Downing Street, Johnson a declarat ca Marea Britanie va trimite echipamente militare suplimentare, inclusiv rachete antiaeriene Starstreak si 800 de rachete antitanc.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O romanca din Spania, virala pe TikTok dupa ce a dezvaluit ca traieste doar cu mancare aruncata de altii la gunoi – VIDEO

O romanca stabilita in Spania a devenit virala pe internet dupa ce a dezvaluit ca…

14 minute ago

Vietuitoarele marine din largul coastelor braziliene, tot mai afectate din cauza cocainei deversate accidental in ocean

Pe langa poluantii deja cunoscuti, Golful Santos - un oras din statul Sao Paulo (Brazilia)…

29 de minute ago

Presedintele Argentinei, Javier Milei, afirma ca nu vrea sa inchida universitatile publice, asa cum il acuza opozitia

Presedintele argentinian, Javier Milei, a dat asigurari duminica ca nu are intentia de a inchide…

43 de minute ago

Zeci de mii de demonstranti au iesit in strada la Tbilisi, cerand retragerea proiectului de lege privind „influenta straina”, de inspiratie ruseasca – VIDEO

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminica la un "mars pentru Europa" in capitala Georgiei,…

58 de minute ago

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

10 ore ago