externe

In Dubai, autoritatile au inceput sa curete strazile dupa ploaia torentiala. Cel putin o persoana a murit luata de viitura. Zborurile sunt inca perturbate

Autoritatile si comunitatile din Emiratele Arabe Unite au inceput sa curete resturile aduse de ape dupa furtuna torentiala de marti care a dus la moartea unei persoane si mai multe case si magazine au fost afectate, potrivit Reuters.

Amploarea pagubelor nu a fost imediat clara, deoarece lucratorii de urgenta au incercat sa curete drumurile inundate din intreaga tara la cateva ore dupa ce ploaia abundenta s-a domolit.

Emiratele Arabe Unite au inregistrat precipitatii record, de 254 mm in mai putin de 24 de ore in Al Ain, un oras la granita dintre Emiratele Arabe Unite si Oman, potrivit centrului national de meteorologie. Aceasta a fost cea mai mare cantitate de ploaie cazuta de cand au inceput inregistrarile in 1949, inainte ca Emiratele Arabe Unite sa fie formate in 1971.

Emiratele Arabe Unite nu au o mare parte din infrastructura necesara pentru a face fata ploilor abundente. Nu este neobisnuit ca drumurile sa fie partial scufundate sub apa in timpul perioadelor prelungite de precipitatii. De obicei, ploua doar de cateva ori pe an.

De asemenea, EAU desfasoara frecvent operatiuni de insamantare a norilor pentru a creste precipitatiile. Potrivit Centrului National de Meteorologie, nu ar fi avut loc recent astfel de operatiuni.

Bloomberg a citat mai devreme Centrul spunand ca sapte operatiuni de insamantare a norilor au avut loc in zilele dinaintea furtunii.

Potrivit climatologilor, cresterea temperaturilor, determinata de schimbarile climatice provocate de om, duce la evenimente meteorologice extreme, inclusiv precipitatii intense precum furtuna din Emiratele Arabe Unite.

Impactul ploii abundente a continuat sa se faca simtit si miercuri, drumurile fiind in continuare blocate si zborurile serios perturbate.

Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene internationale din lume, a incetat sa emita bilete cu plecare din Dubai pana la miezul noptii. Flydubai, care si-a reluat partial zborurile dimineata, a anuntat ca operatiunile nu vor reveni la normal decat dupa miezul noptii. Intre timp, transportatorul Air Arabia a suspendat emiterea de bilete pentru zborurile catre si dinspre Sharjah pana joi la ora 2 a.m.

Intre timp, oamenii au ramas blocati in aeroport.

Dupa furtuna, aeroportul international Dubai, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a declarat ca ploaia abundenta a provocat perturbari semnificative, cu zboruri intarziate si deviate, si i-a sfatuit pe pasagerii din Dubai sa isi anuleze calatoriile cu avionul.

„Incercam sa repornim operatiunile cat mai repede posibil in conditii foarte dificile”, a scris aeroportul pe X.

Unele companii aeriene straine au anulat zborurile catre Dubai.

Guvernul din Dubai a indemnat scolile ca joi sa continue sa predea cursuri online, in timp ce lucratorii de urgenta au curatat resturile de pe strazi, inclusiv copaci si mobilier de balcon.

Presa locala si postarile pe retelele sociale au aratat pagube semnificative in toata tara, inclusiv drumuri prabusite si case inundate.

Presa locala a raportat ca un barbat in varsta de 70 de ani, a murit marti dimineata, cand vehiculul sau a fost prins de o viitura in emiratul Ras Al Khaimah, in nordul tarii.

In Oman, 19 persoane au murit, inclusiv copii, dupa trei zile consecutive de ploi abundente, potrivit presei, care a publicat imagini cu comunitati inundate.

Times of Oman a raportat ca si miercuri sunt asteptate ploi. In Dubai, cerul era senin insa guvernul a ordonat angajatilor sai si tuturor scolilor sa lucreze de la distanta pentru a doua zi consecutiv.

Postarile pe retelele de socializare de marti au aratat drumuri si parcari inundate, cu unele vehicule complet scufundate. Sheikh Zayed Road, o autostrada cu 12 benzi din Dubai, a fost partial inundata, lasand oamenii blocati intr-un ambuteiaj lung de cativa kilometri.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

4 minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

3 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

2 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

27 de minute ago

Tarile G7 au convenit sa inchida centralele electrice pe carbune fara dispozitive de captare carbonului pana in 2035

Tarile G7, reunite in Italia, au decis marti sa inchida treptat centralele electrice pe carbune…

32 de minute ago

NASA testeaza un mic motor cu reactie de numai 1,3 metri pentru a dezvolta avioane ultra-eficiente de noua generatie

Dezvoltarea unui nou sistem de motoare pentru avioane necesita cercetari si dezvoltari ample. In prezent,…

O oră ago