Categories: politica

Inca un sondaj confirma: Ciolos este in TOPUL increderii, Ponta se zbate pe ultimele locuri

Premierul Dacian Ciolos intra direct pe pozitia a treia in Topul increderii, fiind pentru prima data masurat in sondajele INSCOP, arata ultima cercetare, realizata in perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2015. Klaus Iohannis se mentine in continuare pe prima pozitie, iar fostul premier Victor Ponta coboara pe pozitia a saptea.

Presedintele Klaus Iohannis se mentine in continuare pe prima pozitie in topul increderii in personalitatile publice, 59,8% dintre respondenti afirmand ca au incredere multa si foarte multa in presedintele Romaniei (fata de 58,6% in luna septembrie).

Seful statului este urmat in clasament de Mugur Isarescu cu 40,4%, incredere multa si foarte multa (fata de 41,6% in septembrie).
Masurat pentru prima data in sondajele INSCOP Research, premierul Dacian Ciolos se situeaza pe pozitia a treia cu 32,6% incredere multa si foarte multa.

Pe locul al patrulea se afla George Maior, cu 29,8% incredere multa si foarte multa (fata de 29,7% in septembrie). Directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, se afla pe pozitia a cincea, cu 21,8% incredere multa si foarte multa (fata de 20,3% in septembrie).

Pe pozitia a sasea se situeaza Calin Popescu Tariceanu, cu 21,4% incredere multa si foarte multa (fata de 18,4% in septembrie).

Victor Ponta se afla pe pozitia a saptea cu 20,2% incredere multa si foarte multa, in scadere de la 22,8% in septembrie, cand era pe pozitia a patra, ca urmare a demisiei din fruntea guvernului si a relativului con de umbra in care a intrat de la acel moment.

Victor Ponta este urmat de Alina Gorghiu cu 18,6% (fata de 16,8% in septembrie) si Vasile Dancu cu 17,3%, ultimul intrand si el in Top 10.

Traian Basescu este cotat la 16,3% (fata de 15,5% in septembrie), Catalin Predoiu – 16% (fata de 15,8% in septembrie), Liviu Dragnea – 14,1% (fata de 16% in septembrie), Mircea Geoana – 13,3% (fata de 15,6% in septembrie), Vasile Blaga – 12,2% (fata de 13,2% in septembrie) si Monica Macovei – 12,2% (fata de 12,8% in septembrie).

Topul increderii este incheiat de Sorin Oprescu cu 9,8% (fata de 13,9% in septembrie), Gabriel Oprea cu 8,9% (fata de 21,7% in septembrie), Kelemen Hunor cu 5,5% (fata de 4,1% in septembrie) si Laszlo Tokes cu 4,3% (fata de 3,2% in septembrie).

Sondajul „Barometrul de opinie publica – Adevarul despre Romania” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul.

Sondajul a fost realizat in perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2015. Volumul esantionului a fost de 1071 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3%, la un grad de incredere de 95%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

13 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

13 ore ago