Indoieli tot mai serioase asupra sanatatii mintale a lui Donald Trump, dupa ce a declarat ca l-a invins pe Obama in 2016 si ca „Biden conduce America spre Al Doilea Razboi Mondial”

externe

Donald Trump, sanatate mintala, Barack Obama, Al Doilea Razboi Mondial, Joe Biden, varsta inaintata

Donald Trump l-a atacat de mult timp pe Joe Biden, probabilul sau adversar la scrutinul de anul viitor, drept „Sleepy Joe”, prezentandu-l pe presedintele in varsta de 80 de ani ca fiind prea batran si prea confuz pentru a ocupa Biroul Oval. Nu mai departe de vineri, fostul presedinte l-a atacat pe succesorul sau pentru ca nu este capabil sa se ocupe de Rusia si de amenintarea unui razboi nuclear. Dar tactica lui Trump a revenit cand a spus ca Biden a amenintat ca va conduce SUA in „al doilea razboi mondial” – si a sugerat ca el, Trump, l-ar fi invins pe Barack Obama la alegerile prezidentiale din 2016.

Ironiile fata de poticnelile lui Trump au fost imediate si sustinute si milioane de internauti au ras de el. Dar aberatiile fostului presedinte au evidentiat, de asemenea, o problema din ce in ce mai evidenta de ambele parti ale culoarului: varsta inaintata a multor lideri americani si sondajele care arata ca majoritatea alegatorilor doresc o schimbare generationala.

La 80 de ani, Biden este cel mai in varsta presedinte din istorie. In cazul in care va castiga realegerea si va indeplini un mandat complet, va avea 86 de ani la plecarea din functie. Sondajele de opinie au aratat ca peste 75% dintre americani considera ca este prea batran pentru un al doilea mandat.Trump are 77 de ani, dar sondajele arata ca un numar semnificativ mai mic de alegatori considera ca este prea batran pentru a reveni la putere. Ramane, desigur, de vazut daca gafe precum cele pe care le-a facut la Washington vor misca acul.

Adresandu-se summitului „Pray, Vote, Stand”, un eveniment de dreapta, Trump a spus ca Biden este „afectat din punct de vedere cognitiv, nu este in stare sa conduca si… acum este insarcinat sa se ocupe de Rusia si de un posibil razboi nuclear”.

Sub conducerea lui Biden, a adaugat el: „Am fi in al doilea razboi mondial”.

Luni, prezentatorul MSNBC Joe Scarborough, un fost congresman republican, a ras in timp ce spunea: „Nu am mai avut ocazia de a face acest lucru: „Este aproape ca si cum am fi din nou in vara anului 1939. Stiti, tatal [lui Trump] se duce la un miting nazist sau ceva de genul asta, sau la un miting al Klanului. Nu stiu la ce miting a mers sau nu”.

Democratii protesteaza ca se acorda o atentie disproportionata varstei lui Biden fata de cea a lui Trump. Cu toate acestea, duminica, un nou sondaj de opinie realizat de CBS si YouGov arata ca doar 34% dintre alegatori credeau ca Biden va duce la bun sfarsit un al doilea mandat daca va fi ales. La aceeasi intrebare referitoare la Trump, 55% au spus ca ei cred ca acesta va termina un mandat complet de patru ani.

Intrebati daca cei doi barbati au sanatatea mentala si cognitiva necesara pentru a fi presedinte, 26% au spus ca doar Biden are, 44% au spus ca doar Trump are si 23% au spus ca niciunul dintre ei nu are.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: