politica

Intoxicarile PSD, desfiintate. Florin Citu anunta o noua „victorie”: „Fitch spune foarte clar ca PNL nu creste taxe in 2021”

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat, vineri seara, ca agentia de rating Fitch a mentinut ratingul de tara al Romaniei. ”In plus, agentia de rating spune foarte clar ca PNL nu creste taxe in 2021”, anunta ministrul de Finante. PSD a anuntat insistent ca Guvernul intentioneaza sa creasca TVA incepand cu 2021.

”Victorie! Fitch a mentinut rating-ul de tara al Romaniei”, a scris, vineri seara, pe Facebook, Florin Citu.

Acesta arata creprezentantii agentiei de rating au apreciat solutiile pentru reducera deficitului, care nu includ cresteri de taxe.

”In plus, agentia de rating spune foarte clar ca PNL nu creste taxe in 2021 :«The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit (Guvernul PNL s-a angajat sa se concentreze mai degraba pe eficienta si pe masuri specifice decat pe cresteri de impozite pentru a reduce deficitul – n.r)»”, a mai scris Citu.

Acesta a anuntat ca va oferi in curand mai multe detalii.

Fitch anunta ca a confirmat ratingul pe termen lung in valuta straina al Romaniei la „BBB-” cu o perspectiva negativa. „Perspectivele negative ale Romaniei reflecta slabirea finantelor publice din cauza politicilor prociclice din ultimii ani si a impactului pandemiei coronavirusului asupra performantei economice si fiscale. Desi Fitch se asteapta ca economia sa isi revina din 2021, incertitudinea cu privire la evolutiile politice, combinata cu reaparitia infectiilor coronavirus interne si globale, continua sa afecteze perspectivele economice si fiscale”, arata agentia. Fitch prognozeaza ca deficitul administratiei publice va ajunge un maxim istoric de 9,5% din PIB pana la sfarsitul anului (de la 6,4% estimat in septembrie si comparativ cu proiectia bugetara revizuita de 8,6%), deoarece cheltuielile cresc rapid pentru a ajuta la combaterea pandemiei coronavirusului. De asemenea, reflecta impactul cresterii pensiei din septembrie, care a fost oricum redusa de la 40% pana la 14%, si accelerarea cheltuielilor de capital. Fitch isi bazeaza calculul si pe faptul ca presedintele Iohannis si Guvernul vor reusi sa amane majorarea procentului de crestere a pensiilor, la cifra de 40% dorita de opozitie, pana dupa alegerile parlamentare, din decembrie, conform Profit.ro

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat, miercuri seara, la inceputul sedintei de Guvern, ca Agentia de rating Moody’s – prima dintre agentiile de profil care a finalizat raportul pentru Romania – a mentinut ratingul tarii noastre, apreciind decizia Guvernului de la Bucuresti de a nu majora cu 40 de procente valoarea punctului de pensie.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: florin citu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

35 de minute ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

39 de minute ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

O oră ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

O oră ago