politica

Iohannis, discutii in secret cu sefa CE. Nu este clar daca PNRR va fi semnat azi, asa cum a anuntat Florin Citu

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primita, luni, la Palatul Cotroceni, de presedintele Klaus Iohannis.

Cei doi oficiali au avut convorbiri tete-a-tete.

Ulterior, sefa CE s-a intalnit la Guvern cu Florin Citu si cu ceilalti membri ai cabinetului. S-au facut poze, insa nu s-a semnat PNRR-ul.

„Azi semnam PNRR. E un moment istoric pentru Romania (…) Este un program de investitii si reforma. Primii bani vor veni la finalul lunii noiembrie-inceputul lui decembrie”, a declarat Florin Citu.

Insa vizita presedintelui CE are ca principal scop prezentarea evaluarii privind Planul National de Redresare si Rezilienta, a anuntat oficial Ursula von der Leyen.

„Pai nu venea sa semneze PNRR? Ca asa ne spunea Florin tuturor la Congres de pe scena. Ma rog, s-a inteles mai greu ca a inceput sa urle la noi si si-a pierdut vocea.

Semnam sau nu semnam?

Pare ca vizita Ursulei nu ar fi pentru asa ceva… Vine sa prezinte EVALUAREA Comisiei UE pe PNRR-ul trimis. Asta inseamna ca sunt probleme. Caci, altfel, venea direct cu mesajul ca vine sa semneze, cum a facut-o in toate tarile cu care deja s-a semnat PNRR.

O conferinta de presa, ceva? Herr Prezident iesim si noi cu un comunicat pentru prosti?

LE: Cica, dupa ce le va spune Presedintelui si PM-ului Presedinte PNL cum sta treaba (evaluarea in cauza) va fi plimbata prin targ putin si… fiecare cu treaba lui. Semnarea… alta data, dupa o alta evaluare, desigur”, a remarcat Cristian Paun, profesor universitar la ASE.

In finalul vizitei, presedintele CE se va deplasa, impreuna cu seful statului si prim-ministrul, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, care ar urma sa beneficieze de fonduri prin Programul NextGenerationEU.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

11 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

11 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

14 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

11 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

11 ore ago