politica

Iohannis le arata pesedistilor care le este locul. PSD, ultimul pe lista consultarilor de la Cotroceni

Presedintele Klaus Iohannis se va consulta, vineri, cu partidele si formatiunile parlamentare pe tema unui nou guvern, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata de Parlament.

Astfel, consultarile la Palatul Cotroceni vor incepe vineri, la ora 11,00, cu delegatia PNL, urmand ca apoi seful statului sa se consulte cu delegatia USR – ora 11,30, cu delegatia UDMR – ora 12,00, cu delegatia PMP – ora 12,30, cu delegatia grupului parlamentar Pro Europa – ora 13,00, delegatia ALDE – ora 13,30, delegatia grupului parlamentar al minoritatilor nationale – ora 14,00 si cu delegatia PSD – ora 14,30.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat convocarea partidelor parlamentare pentru consultari, subliniind ca este nevoie urgenta de un guvern.

„Voi convoca partidele parlamentare la prima runda de consultari maine, incepand cu ora 11,00, fiindca avem urgenta nevoie de un guvern. Voi asculta optiunile partidelor si voi propune o solutie de executiv cu mandat foarte clar, care sa asigure o guvernare responsabila si eficienta pana la urmatoarele alegeri parlamentare, indiferent cand se vor desfasura acestea”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca cea mai buna solutie pentru redarea legitimitatii Parlamentului sunt alegerile anticipate.

„Acestea nu se pot face decat daca exista un consens al formatiunilor parlamentare. In cadrul consultarilor va conta in ce masura exista un astfel de consens si care este cea mai buna varianta pentru bunul mers al Romaniei in perioada imediat urmatoare”, a adaugat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

6 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

O oră ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

3 ore ago