politica

Iohannis le taie craca lui Dragnea si Tudorel Toader: „Nu se poate”. In niciun caz nu pot sa dea OUG pentru codurile penale

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, la Bruxelles, ca Guvernul nu poate emite o ordonanta de urgenta pentru modificarea codurilor penale intrucat ”Guvernul nu poate legifera prin OUG pe o speta care e in procedura uzuala in Parlament”.

”Pur si simplu nu se poate, exista practica Curtii Constitutionale care a spus ca e neconstitutionala o astfel de practica. Deci nu se poate”, a mai spus presedintele Iohannis.

Procurorul sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Anca Jurma, a declarat joi ca un act normativ de o importanta atat de mare cum este Codul penal ar trebui dezbatut in Parlament, „mai degraba decat adoptat printr-o ordonanta de urgenta”.

Intrebata de jurnalisti despre modificarea Codului penal si a celui de procedura penala, Jurma a declarat: „Nu e competenta noastra sa discutam despre modul in care legile sunt adoptate in Romania, doar pot sa-mi exprim opinia personala, in sensul ca un act normativ de o importanta atat de mare, cum este un cod penal, ar trebui dezbatut in Parlament, mai degraba decat adoptat printr-o ordonanta de urgenta (…), repet, nu sunt constitutionalist si noi va trebui sa aplicam legea asa cum se va adopta”.

Chestionata cum vede discutiile despre amnistie si gratiere, Jurma a raspuns: „Nu as vrea sa ma pronunt asupra lucrurilor (…) de competenta legislativului, dar trebuie sa tinem seama ca in momentul in care legislatia penala si procesual penala intr-un stat membru – si Romania este un stat membru – nu este suficient de puternica, acest lucru se poate repercuta asupra anchetelor privind fraude europene si implicit asupra eficientei procurorului european”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Ion Iliescu, audiat acasa de procurori timp de doar 10 minute. El a invocat ca are 94 de ani si nu se poate deplasa

O echipa de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineata, la locuinta lui…

9 minute ago

SUA se pregatesc sa anunte contracte de armament in valoare de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite pun la punct unul dintre cele mai mari pachete de ajutor militar pentru…

44 de minute ago

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

14 ore ago

Efectul perchezitiilor DNA la Complexul Energetic Oltenia. A fost retinut un director care a luat spaga 13.000 euro de la un afacerist

Liviu Catalin Stanculescu, directorul Directiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost retinut…

27 de minute ago

ByteDance, compania-mama a TikTok, afirma ca nu intentioneaza sa vanda reteaua sociala, chiar si cu riscul de a fi interzisa in America

ByteDance, compania mama chineza a TikTok, afirma ca nu intentioneaza sa vanda afacerea, dupa ce…

O oră ago