politica

Iohannis a mutat magistral. Rascoala in guvern, Stanescu a refuzat-o in fata pe Dancila: „Nu vrea sa-si dea demisia”

Premierul Viorica Dancila a declarat luni, dupa sedinta conducerii PSD, ca i-a solicitat lui Paul Stanescu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, sa demisioneze, insa acesta a refuzat. Dancila a mai afirmat ca nu este normal ca presedintele Klaus Iohannis sa refuze sa revoce si sa numeasca ministri.

„Am discutat despre demisie cu domnul Paul Stanescu. Nu a vrut sa-si dea demisia”, a spus premierul, concluzia sa fiind: „Este un fapt incheiat, s-a dat vot in Comitetul Executiv. Sa privim spre viitor si sa vedem cum rezolvam aceste lucruri”.

Viorica Dancila considera ca nu e normal ca presedintele sa nu revoce si sa nu numeasca un ministru si ca ar fi necesara mai multa responsibilitate avand in vedere ca Romania urmeaza sa preia presedintia Consiliului UE, mentioneaza news.ro.

In ceea ce priveste comunicarea cu presedintele Klaus Iohannis pe tema revocarilor si numirilor in Guvern, Dancila a spus ca, in momentul in care a trimis la Cotroceni lista cu ministrii remaniati si cu propunerile de numire, l-a anuntat pe presedinte care a spus ca „Bine!”. Premierul a relatat ca dupa ce a trimis noi numiri pentru Transporturi si Dezvoltare, pe Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu, presedintele a iesit direct si a anuntat ca orice discutie privind remanierea se amana pana dupa Ziua Nationala.

Presedintele Klaus Iohannis acceptat partial o prima lista a remanierii trnsmisa de premier, refuzand revocarea ministrilor Transporturilor Lucian Sova si Dezvoltarii – Paul Stanescu si implicit numirea pe ceste posturi a Liei Olguta Vasilescu, respectiv a lui Ilan Laufer. Seful statului a primit apoi noi propuneri, Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu, anuntand insa ca a primit, la interval de doua zile, a doua propunere de remaniere guvernamentala si precizand ca aceasta va fi discutata cel mai devreme in prima saptamana dupa sarbatorirea Centenarului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cercetatorii au dezvoltat in laborator bacterii care mananca plastic

Poliuretanul este folosit in orice, de la huse de telefon la dresuri, dar este dificil…

8 minute ago

Actiunile Rusiei din regiunea ucraineana Luhansk pot fi calificate drept „genocid”, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului

In spitalele din partea ocupata de Rusia a regiunii Luhansk, mamele sunt amenintate ca le…

15 minute ago

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

43 de minute ago

Ploile catastrofale din sudul Braziliei au provocat aproape 40 de morti – alte aproximativ 70 de persoane sunt date disparute

Ploile torentiale care afecteaza cel mai sudic stat brazilian Rio Grande do Sul au ucis…

48 de minute ago

Parlamentarii francezi spun „nu” englezei la Jocurile Olimpice de la Paris

Dupa ce s-au luptat mult timp cu folosirea limbii engleze in publicitate, muzica si film,…

57 de minute ago

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

O oră ago