politica

Iohannis nu se grabeste sa numeasca noii ministri: Nu poate PSD sa imi dea niciun ultimatum

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referitor la anuntul ministrului Justitiei ca va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict intre Guvern si Presedintie, ca „PSD nu poate sa ii dea niciun ultimatum” si ca acestia „sunt sub o oarecare presiune politica si vorbesc vrute si nevrute”.

„Cred ca dumnealor sunt sub o oarecare presiune politica si vorbesc vrute si nevrute. Mie nu poate PSD sa imi dea niciun ultimatum. Eu am spus ca dupa sarbatorile de 1 Decembrie voi analiza aceste chestiuni si o sa vorbim atunci mai mult”, a declarat Klaus Iohannis cu privire la anuntul ministrului Justitiei ca va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict intre Guvern si Presedinte.

Intrebat daca are dreptul constitutional sa refuze numirea vreunui ministru, Klaus Iohannis a precizat ca „respecta Constitutia”.

„In opinia mea, constitutional, am dreptul sa fac exact ce fac. Eu sunt un presedinte care respect ad-litteram Constitutia. Fiti siguri ca ce fac eu este constitutional”, a declarat seful statului.

Ministrul Justitiei a anuntat, luni, ca va redacta pana luni un proiect de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte, rezultat de refuzul de revocare si numire a ministrilor. Toader a anuntat ca decizia sesizarii CCR nu a fost luata.

„Pana luni, voi redacta un proiect de posibila sesizare a Curtii Constitutionale pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei si presedintele republicii pentru refuzul de revocare si numire a ministrilor propusi. Nu inseamna ca s-a luat decizia. Inseamna ca la nivelul Ministerului Justitiei, vom redacta acest proiect de posibila sesizare a Curtii Constitutionale. In cursul zilei de luni il vom prezenta, il vom discuta si apoi cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza Curtea cu un astfel de conflict. Posibila sesizare venind de la Guvern, parte a conflictului, adica sub semnatura doamnei premier”, a anuntat Tudorel Toader, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Ploile catastrofale din sudul Braziliei au provocat aproape 40 de morti – alte aproximativ 70 de persoane sunt date disparute

Ploile torentiale care afecteaza cel mai sudic stat brazilian Rio Grande do Sul au ucis…

4 minute ago

Parlamentarii francezi spun „nu” englezei la Jocurile Olimpice de la Paris

Dupa ce s-au luptat mult timp cu folosirea limbii engleze in publicitate, muzica si film,…

13 minute ago

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

20 de minute ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

32 de minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

54 de minute ago