politica

Iohannis, reactie usturatoare fata de refuzul lui Dragnea si Tariceanu de a veni la Cotroceni: „Mi se pare de-a dreptul ciudat”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles ca i se pare „de-a dreptul ciudat” faptul ca liderii PSD si PNL refuza sa participe la consultarile de la Cotroceni privind referendumul pe justitie.

”Este o consultare cu foarte multa deschidere din partea mea. Consider ca daca am convocat un referendum pe justitie si situatia din justitie acum se tot discuta, iar din pacate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justitie, atunci o discutie se impune. Sunt dispus, in marja acestor consultari, si alte teme cu care vin reprezentantii partidului. Probabil unii ma vor intreba de referendum. Faptul ca unii nu vor sa vina la discutii cu presedintele Romaniei, mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni. Este o oferta. Sa refuzi o oferta la dialog este ciudat. Daca se razgandesc sunt bine veniti. Vom avea un dialog foarte bun”, a adaugat presedintele.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegatiile PSD si ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. In anunt, Presedintia a mai precizat ca fiecare delegatie poate fi formata din maximum 5 persoane.

In schimb, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au spus ca nu vor fi prezenti la Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis participa, miercuri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, sefii de stat si de guvern vor discuta in format UE27 ultimele evolutii in acest dosar, precum si solicitarea transmisa de premierul britanic Theresa May, prin scrisoarea din 5 aprilie, privind amanarea retragerii Regatului Unit din Uniune.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Premierul indian Narendra Modi, criticat ca retorica sa antimusulmana ar putea provoca un razboi civil pustiitor intre hindusi si islamisti

Premierul indian Narendra Modi a fost criticat recent pentru ca a invocat o retorica antimusulmana…

15 minute ago

66 de migranti clandestini, salvati de marina franceza in Canalul Manecii

In total, 66 de migranti, printre care femei si copii, care incercau sa traverseze Canalul…

29 de minute ago

Un baiat de 16 ani a fost arestat in Polonia dupa ce a incercat sa dea foc unei sinagogi istorice cu un cocktail Molotov

Politia poloneza a anuntat miercuri seara ca a arestat un adolescent implicat in tentativa de…

44 de minute ago

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

16 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

16 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

16 ore ago