politica

Iordache anunta planurile lui Dragnea pentru sedinta CEX de luni. Va curge sange, seful PSD nu mai accepta

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), a declarat sambata, la un post TV, ca in sedinta de luni a CExN trebuie sa exista „o discutie si o clarificare” legata de liderii care critica partidul, el precizand ca „mai bine ne despartim” de cei care nu respecta votul majoritatii.

„Eu m-am saturat sa discutam la televizor de reactiile unor colegi. Dvs vedeti ca opozitia nu prea exista si noi le dam subiecte de dezbatere”, a declarat, sambata, la Realitatea TV, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD).

Intrebat daca la sedinta de luni a CExN al PSD se va discuta despre sanctiuni, Iordache a raspuns: „Fara indoiala trebuie avut o discutie si o clarificare. Adica daca avem dispute. E anormal ca o serie de colegi sa iasa in spatiul public, sa critice, sa nu fie de acord cu puncte de vedere ale Guvernului, ale partidului. Trebuie sa stam acolo sa analizam. E contraproductiv sa criticam la televizor si sa nu ne clarificam in interior”.

Social-democratul a adaugat ca exista riscul aplicarii unor sanctiuni.

„Fara indoiala, da. Daca hotarasc ceva si prin vot majoritatea exista si daca intr-o organizatie de partid se decid printr-un vot al majoritatii anumite chestiuni, cei care nu se supun votului, atunci mai bine ne despartim decat sa continuam scandalul”, a completat Iordache.

Acesta a mentionat ca l-au deranjat criticile lui Adrian Tutuianu la adresa unor ministri, insa a spus ca nu stie cum ar vota in cazul in care se va propune excluderea vicepresedintelui PSD.

„Pe mine m-a deranjat modul cum si-a permis domnul Tutuianu sa critice anumiti colegi. La partid nu a avut astfel de pozitii, si iata facem deliciul presei cu acele subiecte de can can. Nu stiu daca as vota (excluderea lui Tutuianu – n.r.), haideti sa vedem argumentele. Ar trebui sa spuna domnul Tutuianu de ce a iesit in spatiul public si si-a criticat colegii. A iesi in spatiul public si a critica colegii nu cred ca este fair-play. Sunt vreo 65 de colegi care vor participa la CEx, fara indoiala va participa si el”, a mai declarat Florin Iordache.

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat sambata, pentru MEDIAFAX, ca este posibil ca la sedinta de luni a CExN sa se ridice problema sanctionarii unor lideri, dar el dezaproba „lichidarea” vocilor critice si a apreciat ca Adrian Tutuianu trebuie acceptat chiar daca „vorbeste in plus”.

CEx al PSD se va desfasura, luni, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

4 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

10 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

10 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

8 ore ago