externe

Israelul anunta ca isi va redeschide toata economia pe 5 aprilie. Pana atunci va vaccina intreaga populatie eligibila

Israelul intentioneaza sa isi redeschida economia pana pe 5 aprilie, dupa vaccinarea intregii populatii eligibile impotriva Covid-19 si discuta cu producatorii de vaccinuri Pfizer si Moderna pentru deschiderea unor fabrici in tara, a declarat, miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmite Reuters, citata de news.ro.

Israelul a importat vaccinuri fabricate de Pfizer-BioNTech si Moderna si a administrat cel putin o doza de vaccin al Pfizer cel putin la 50% din populatia sa de 9 milioane de persoane.

Duminica, Israelul a redeschis numeroase afaceri, intre care magazinele stradale si mallurile, cu toate ca unele facilitati de recreere sunt disponibile numai persoanelor imunizate prin vaccinare sau dupa recuperarea in urma infectarii cu Covid-19.

Multi dintre copii au revenit la scoala, dat elevii din scolile gimnaziale invata inca acasa, in timp ce restaurantele pot doar sa ofere mincare la pachet sau sa faca livrari.

Vorbind reporterilor din Tel Aviv, Netanyahu a declarat ca toti israelienii eligibili, cu varsta de cel putin 16 ani, ar trebui sa fie vaccinati pana la sfarsitul lunii martie, ceea ce ar permite o redeschidere completa a economiei pana pe 5 aprilie.

In vederea realegerii intr-un nou scrutin, din 23 martie, Netanyahu a mai spus ca discuta cu sefii Pfizer si Moderna.

”Vom infiinta aici doua fabrici care vor face ca Israelul sa devina o parte a lantului global de aprovizionare cu vaccinuri”, a spus el.

Netanyahu a declarat ca una dintre fabrici va produce flacoane pentru Moderna, iar cealalta va fi un centru de cercetare si dezvoltare pentru Pfizer.

Nu au existat comentarii imediate din partea niciunei companii. Marti, Israelul a declarat ca ofera cantitati mici de vaccinuri, excedentare, pentru COVID-19 teritoriilor administrate de palestinieni, precum si mai multor tari.

In aceasta luna, palestinienii au primit un transport initial de doze Moderna din Israel, care a ajutat la lansarea unui program limitat de vaccinare in Gaza si Cisiordania ocupata de Israel. In timp ce Israelul a vaccinat palestinienii in Ierusalimul de Est, tara a fost criticata in strainatate pentru ca nu si-a extins campania in celelalte zone palestiniene.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Presedintele Mexicului starneste indignare dupa ce a declarat ca membrii bandelor criminale si ai cartelurilor de droguri sunt „oameni respectuosi”

Presedintele Mexicului a declarat joi ca bandele criminale violente si cartelurile de droguri din aceasta…

24 de minute ago

Soldatii rusi care s-au intors din razboiul din Ucraina au comis peste o suta de crime in viata civila si cei mai multi vor fi trimisi inapoi pe front

Soldatii rusi care s-au intors din Ucraina au ucis 107 persoane de cand Moscova a…

54 de minute ago

Un brasovean in varsta de 76 de ani, amendat cu 100 de lei de Politia Locala fiindca a plantat flori in fata blocului

Politia Locala Brasov a dovedit exces de zel in cazul unui brasovean de 76 de…

O oră ago

In Rusia, o biografie a regizorului Pier Paolo Pasolini a fost publicata avand innegrite paginile referitoare la orientarea homosexuala a acestuia

Editura ruseasca AST a cenzurat biografia regizorului italian Paolo Pasolini (cunoscut pentru capodopere cinematografice precum…

O oră ago

Armata ucraineana a retras tancurile americane Abrams M1A1 de pe linia frontului, pentru a nu fi detectate de dronele rusesti

Fortele ucrainene au retras de pe linia frontului tancurile de lupta Abrams M1A1 furnizate de…

2 ore ago

Japonezii au inventat un program dotat cu inteligenta artificiala care-i avertizeaza pe patroni cand sunt pe cale sa-si dea demisia angajatii lor

Patronii ingrijorati de fluctuatia de personal sau care se intreaba cat timp va ramane un…

2 ore ago