Judecatori milostivi: recidivist care a ucis cu masina o fetita de 5 ani, eliberat din arest la domiciliu si plasat sub control judiciar. Individul mai are de executat un rest de pedeapsa de 8 luni, pentru care, de asemenea, judecatorii l-au iertat

news

sofer, criminal, Vaslui, fetita de 5 ani, judecatori, milostivi, arest la domiciliu, control judiciar

Chiar daca este autorul unui accident in urma caruia o copila de 5 ani si-a pierdut viata si apoi a fugit de la locul faptei apoi s-a dovedit a fi si recidivist, Daniel Maximiuc se bucura, mai nou, de libertate. Magistratii din Vaslui au decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, scrie cotidianul local, Vremea noua.

Maximiuc este tanarul de 24 de ani din Laza care a provocat un accident de circulatie la Gura Bustei. In urma accidentului, Ana Maria, o copila de numai 5 ani, a decedat, iar rudele sale au decis sa-i doneze organele altor copii cu probleme grave de sanatate. De asemenea, in septembrie 2021, acelasi Daniel Maximiuc a fost condamnat la 8 luni de inchisoare pentru conducere fara permis. Judecatorii s-au aratat indulgenti la acea vreme si au decis sa amane aplicarea pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani si l-au trimis la Serviciul de Probatiune.

Dupa o scurta perioada petrecuta in arest preventiv, din care a fost eliberat de judecatorii generosi chiar in ziua in care victima sa era inmormantata, Daniel Maximiuc s-a bucurat de masura arestului la domiciliu. Asta pana zilele trecute, cand instanta de judecata, la fel de marinimoasa, a decis inlocuirea masurii privative de libertate cu cea a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Accidentul teribil a avut loc in luna iunie, in suburbia Moara Grecilor a municipiului Vaslui. Soferul nu a adaptat viteza pe un drum in localitate si a lovit, in plin, o copila de 5 ani care se juca cu o trotineta, pe marginea drumului. In urma impactului, copila a fost aruncata pe asfalt, la cateva zeci de metri distanta. Speriat de cele intamplate, soferul si-a continuat drumul cu trotineta prinsa sub masina. Jucaria copilului a cazut, la mai bine de un kilometru de locul producerii accidentului, la cativa pasi de o benzinarie.

Se pare ca acolo ar fi oprit masina ca apoi sa se intoarca la locul accidentului. A fost luat pe sus de politisti si condus la Medicina Legala pentru prelevare de probe biologice. Fuga tanarului de la locul accidentului pare justificata de faptul ca, in septembrie 2021, Daniel Maximiuc a fost condamnat la 8 luni de inchisoare pentru conducere fara permis.

Judecatorii s-au aratat indulgenti la acea vreme si au decis sa amane aplicarea pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani si l-au trimis la Serviciul de Probatiune. Ar fi trebuit ca, in tot acest timp, autorul accidentului sa se tranforme intr-un exemplu de conducere preventiva si sa respecte, cu sfintenie, legislatia rutiera. Perioada de supraveghere ar fi trebuit sa expire la sfarsitul lunii septembrie numai ca, tanarul de 24 de ani din comuna Laza a produs accidentul mortal chiar in perioada de supraveghere.

Conform legislatiei in vigoare, judecatorii ar trebui acum sa-l trimita dupa gratii pentru a-si executa pedeapsa de 8 luni, la care s-ar putea adauga o noua pedeapsa daca instanta il va gasi vinovat si de tragedia de la Gura Bustei in urma carei copila de 5 ani si-a pierdut viata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: