politica

Jurnalist Digi24: „Asa se explica atacurile lui Chirieac la adresa lui Dancila”. Dragnea a facut presiuni asupra premierului pentru a adopta OUG de amnistie si gratiere pe 21 august

Jurnalistul Dan Turturica afirma ca Dragnea a facut presiuni asupra lui Dancila pentru a adopta, pe 21 august, ordonanta privind amnistia si gratierea. „Asa se explica inclusiv atacurile impotriva premierului, date prin intermediul lui Bogdan Chireac. A pus presiune pe ea, poate, poate va ceda”, a scris Turturica.

Iata ce scrie Turturica pe site-ul Digi24:

”Miercuri, ALDE a emis un comunicat transant in care si-a motivat opozitia fata de ideea suspendarii presedintelui prin ”urmarile imprevizibile” pe care le poate genera, dar si prin faptul ca ”in prima jumatate a anului viitor, Romania va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene.” Nu este o surpriza ca Tariceanu a raspuns astfel. Despre motivele pentru care liderul ALDE nu mai joaca pe mana lui Dragnea am scris de mai multe ori in ultimele luni.

Cu adevarat interesant, insa, este de ce a ales Liviu Dragnea sa se expuna public, la ora de maxima audienta, cu o solicitare la care stia sigur ca Tariceanu va spune, din nou, pas. Pentru ca avea nevoie de o scuza. Asa cum a mai facut in trecut, a pus pe umerii lui Tariceanu esecul noului sau plan. Care plan? Acela ca pe 21 august sa dea mult dorita Ordonanta de Urgenta privind amnistia si gratierea.

Da, la asta a trebaluit in ultimele saptamani liderul PSD. La o noua incercare de a trece acest OUG, care i-a scapat printre degete in urma cu o luna. Cine isi imagina ca Dragnea va renunta la himera sa a fost naiv. Si-a reluat eforturile de a-i convinge pe Tudorel Toader, Carmen Dan si Viorica Dancila sa si-o asume. Din pacate pentru el, unul sau chiar toti cei trei l-au refuzat. Intocmai ca acum o luna. Asa se explica inclusiv atacurile impotriva premierului, date prin intermediul lui Bogdan Chireac. A pus presiune pe ea, poate, poate va ceda.

Ziua de marti, 21 de august, trebuia sa fie ziua in care celebra adoptarea, in sfarsit, a Ordonantei de Urgenta privind amnistia si gratierea, nu ziua in care s-a facut de ras, anuntand ca Soros a trimis patru oameni sa-l asasineze. Problema este ca a promis colegilor si sponsorilor ca se va intampla si a ratat din nou. Asa ca a dat vina pe Tariceanu.”

Chirieac a declansat, in ultimele zile, atacuri in rafala la adresa premierului Dancila, careia ii solicita sa demisioneze.

„Doamna Dancila va alege sa plece. Protestele o tin la Palatul Victoria – si toate aberatiile care se spun pe marginea acestora – care au fost categoric violente (…) Eu nu mai am niciun fel de indoiala. Trebuie sa plece din cauza dispretului manifest pe care il are fata de munca.

Faptul ca a inchis tara in aceasta saptamana a provocat pagube, probabil, de miliarde de euro mediului privat. Nu toata lumea din Romania lucreaza la stat. La o sarbatoare legala de o zi a mai dat de la dansa din buzunar, de la Teleorman, inca doua zile libere (…) Eu sper sa plece cat de curand. A inchis tara”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 pe 17 august.

Chirieac are o relatie speciala cu Liviu Dragnea. El a fost folosit de mai multe ori de seful PSD pentru a-si anunta viitoarele miscari. Chirieac a fost primul care a anuntat, in februarie 2017, intr-un context similar de mare tensiune in societate, ca infama OUG 13 va fi retrasa de PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago