news

Prestatia lui Stoicescu atrage iar revolta membrilor CNA: „Era obligata sa-l readuca pe Dragnea cu picioarele pe pamant”

Dorina Rusu, membra a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), s-a autosesizat in legatura cu „afirmatiile iresponsabile“ facute de liderul PSD Liviu Dragnea la Antena 3 si acuza lipsa de reactie a moderatoarei Alessandra Stoicescu. Membra CNA critica institutia din care face parte si pe care o catalogheaza ca fiind „nefunctionala si lipsita de eficienta“.

Intr-un comunicat de presa, Dorina Rusu a afirmat ca interviul cu Liviu Dragnea difuzat de Antena 3 a fost „un spectacol care va ramane unul de trista amintire in istoria, oricum trista, a televiziunii din Romania“.

Membra CNA a punctat si ca realizatoarea Alessandra Stoicescu nu a avut nicio reactie la afirmatiile grave facute de liderul PSD, ba chiar „le-a provocat“. Dorina Rusu considera ca declaratiile lui Dragnea au avut ca scop deturnarea atentiei publicului de la abuzurile facute la mitingul Diasporei, de pe 10 august 2018.

„Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat in direct si la o ora de varf ca anul trecut au venit in Romania patru straini care au stat trei saptamani la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina. Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovada in sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extrema. Mai mult, ea a sugerat ca cel care i-a platit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om in stat a lasat sa se inteleaga ca intr-adevar miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa.

Cand un politician face afirmatii iresponsabile intr-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat sa-l readuca cu picioarele pe pamant, dar acest lucru nu s-a intamplat in emisiunea de la Antena 3. Dimpotriva, felul in care au decurs discutiile au aratat ca interviul a facut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august.

Afirmatiile potrivit carora pe 10 august a fost o incercare de lovitura de stat, ca lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politica, ca multinationalele au finantat protestul fac parte, in mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost in niciun fel puse la indoiala sau contracarate de moderatoarea emisiunii. Prin felul in care si-a exercitat atributiile, aceasta le-a venit in intampinare sau chiar le-a provocat“, afirma Dorina Rusu.

In incheiere, Dorina Rusu anunta ca s-a autosesizat si spera ca forul sa discute acest caz intr-un timp cat mai scurt. Pe de alta parte, Rusu critica si institutia din care face parte, fiind de parere ca poarta o parte din vina pentru felul in care arata Romania: „Din pacate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficienta din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din Romania“.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

11 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

11 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

14 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

11 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

11 ore ago