politica

Kelemen Hunor, alaturi de Fidesz-ul lui Victor Orban: „Este trist si îngrijorator ce se intamplă în grupul PPE”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirma, miercuri seara, ca ”este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European”, formatiune care ”acceptă tot mai rar diferențele de opinie”. Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a parasit PPE, in conditiile in care oricum urma sa fie exclus.

”Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta a precizat ca europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor.

”Considerăm că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă. UDMR rămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale”, a mai scris Kelemen Hunor.

Premierul ungar Viktor Orban a anuntat, miercuri, ca Partidul Fidesz, formatiunea sa, paraseste Partidul Popular European (PPE, dreapta proeuropeana), dupa ce eurodeputati au adoptat prin vot o reforma a statului formatiunii europene, care deschide calea unei excluderi a Fidesz.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Irak: 11 persoane spanzurate pentru terorism si apartenenta la gruparea Stat Islamic

Cel putin 11 persoane au fost spanzurate saptamana aceasta in Irak pentru "terorism" si apartenenta…

9 ore ago

Rapper iranian condamnat la moarte pentru „coruptie pe pamant”. El a sustinut cu melodiile sale protestele din 2022

Un rapper iranian condamnat la inchisoare pentru ca a sprijinit protestele antiguvernamentale a fost condamnat…

9 ore ago

Tara Galilor: O adolescenta arestata dupa ce ar fi atacat cu un cutit doi profesori si un coleg

Scoala Amman Valley din Carmarthenshire, Tara Galilor, a fost inchisa astazi dupa ce doi profesori…

9 ore ago

Germania a arestat 11 membri ai unei bande nigeriene specializate in escrocherii sentimentale. Banda are 30.000 de membri in intreaga lume

Politia germana a anuntat miercuri ca a arestat 11 membri ai unei bande criminale din…

9 ore ago

Intra in vigoare taxa de acces in Venetia. Taxa va fi platita de turistii care stau doar o zi in Venetia

Venetia va incepe joi sa taxeze turistii de o zi la intrarea in oras, intr-un…

9 ore ago