Categories: news

Klaus Iohannis: „Este una dintre cele mai respectate institutii din Romania”

Capacitatea institutiilor statului de a combate coruptia este marea schimbare inregistrata de Romania in ultimii ani, iar Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a devenit un model de inspiratie si pentru alte tari, a subliniat presedintele Klaus Iohannis intr-un interviu acordat agentiei turce de presa Anadolu.

”Azi DNA este una dintre cele mai respectate institutii din Romania”, in perioada scursa de la infiintarea ei societatea romaneasca si mentalitatea oamenilor schimbandu-se profund. A disparut sentimentul de neputinta in fata coruptiei la toate nivelurile societatii, DNA fiind unul din factorii-cheie ai acestui proces — a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Cat despre evolutiile din regiune, presedintele roman a evidentiat schimbarea mediului de securitate, ce a devenit mai fragil ca niciodata in urma criza din Ucraina si a amenintarile din Orientul Mijlociu generate de emergenta gruparii Statul Islamic, in paralel consolidandu-se un inel de conflicte prelungite in jurul Marii Negre. Drept urmare, el a atras atentia ca astfel de provocari cu impact global pot fi combatute numai cu sprijinul unei comunitati transatlantice unite, iar NATO trebuie sa-si mentina atentia asupra Marii Negre si sa coopereze pentru a identifica solutii la amenintarile de securitate in flancurile sudic si estic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statie radar ruseasca, de 5 milioane de dolari, distrusa de ucraineni. Radarul „Podlet-K1” detecta tinte aeriene la altitudini joase

Ucraina a distrus o statie radar rusa Podlet-K1, intr-un atac condus de Directia de informatii…

4 ore ago

Strategii disperate, cum il promoveaza Antena 3 pe Piedone: „Ne trebuie un om gospodar fara scoala. Din ’90, pana acum au fost numai cu scoala”

Antena 3 a prezentat un "sondaj" realizat pe strada in Bucuresti din care a selectat…

50 de minute ago

Un nou razboi sta sa izbucneasca. Presedintele Azerbaidjanului: „Nu putem sta si astepta vazand cum Franta, India si Grecia inarmeaza Armenia impotriva noastra”

Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a lansat un nou avertisment razboinic in conflictul pe care tara…

O oră ago

Piatra-Neamt: Tanar drogat prins de doua ori, in aceeasi noapte, la volan. Ce masuri au luat politistii

Un tanar de 22 de ani din Piatra Neamt a fost prins de doua ori,…

2 ore ago

Burduja cel viteaz: „Vreau sa vad daca Nicusor Dan are curajul sa se lupte cu mine pe argumente, il provoc la o dezbatere”

Sebastian Burduja si-a depus, sambata, candidatura la Primaria Capitalei, si a declarat cu acest prilej…

2 ore ago