politica

Logica de pesedist. Manda anunta ca PSD ramane „cel mai important” desi a pierdut chiar in Dolj

Presedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, sustine ca desi la nivelul judetului social-democratii nu au castigat alegerile, PSD a castigat in 78 de localitati din cele 111, ceea ce inseamna ca ramane principala forta politica din Dolj.

„Desi nu am castigat 50% + 1 din voturile electoratului pentru candidatul nostru, vestea buna este ca PSD Dolj este pe locul 8 la nivel national intre organizatiile judetene social democrate si pe primul loc la numar de voturi aduse candidatului Viorica Dancila – 138.855 (48,21%). Am castigat alegerile in 78 de localitati din judetul Dolj, in 10 dintre ele cu peste 70%, in 30 de localitati cu peste 60% si in 38 cu peste 50%, asta insemnand ca PSD Dolj ramane principala forta politica si suntem pregatiti sa castigam alegerile locale. Le multumim doljenilor care ne-au acordat votul de incredere si echipei PSD Dolj pentru implicare!”, a scris Manda pe pagina de Facebook dupa rezultatele finale din judet, conform Agerpres.

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a castigat turul al doilea ale alegerilor prezidentiale in judetul Dolj cu 51,78% din voturile valabil exprimate, iar candidatul PSD, Viorica Dancila, a obtinut 48,22%, potrivit rezultatelor centralizate de AEP de la toate cele 531 sectii de votare.

Numarul total al voturilor valabil exprimate in cele 531 sectii de votare a fost de 287.999, numarul voturilor nule – 4.837, numarul total al alegatorilor care au votat utilizand urna speciala a fost de 4.520, iar numarul persoanelor care au votat pe lista electorala suplimentara a fost de 36.050.

Numarul total al alegatorilor prevazut in lista electorala permanenta existenta a fost de 569.101, iar numarul total al celor care s-au prezentat la vot a fost de 292.838, prezenta la urne fiind de 51,46%. Numarul buletinelor de vot primite a fost de 625.230, iar numarul buletinelor de vot neintrebuintate si anulate a fost de 331.994.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

10 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago