externe

Londra confirma, trimite in Ucraina vehicule lansatoare de rachete Stormer. Sunt foarte eficiente impotriva avioanelor – Video

Secretarul britanic al apararii, Ben Wallace, a confirmat luni ca Marea Britanie va trimite in Ucraina  vehicule lansatoare de rachete Stormer, anunta The Guardian.

Marea Britanie a trimis deja in Ucraina 5.361 de NLAW, 200 de Javelin si va furniza 250 de rachete antiaeriene Starstreak, a declarat Wallace in fata parlamentarilor.

„Cu aceasta invazie a Ucrainei, toata Europa poate vedea acum adevarata fata a presedintelui Putin si a oamenilor din apropierea sa. Intentia sa este doar sa distruga, sa zdrobeasca, sa elimine oamenii liberi din Ucraina.

Ucrainenii lupta pentru viata lor si pentru libertatile noastre. Insusi presedintele Ucrainei a spus acest lucru. Daca Rusia inceteaza sa lupte, va fi pace, daca Ucraina inceteaza sa lupte, nu va mai exista Ucraina”, a declarat Wallace.

El a spus ca Rusia a „esuat pana acum in aproape toate obiectivele sale”.

„Recunoscand acest esec, Inaltul Comandament rus s-a regrupat, s-a intarit si si-a schimbat obiectivul pentru a asigura securitatea regiunilor Donetk si Luhansk.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar trebui sa paraseasca toate teritoriile ocupate din Ucraina, inclusiv Crimeea, pentru ca pacea adevarata sa fie realizata”, a mai spus Wallace.

Blindatele Stormer sunt capabile sa lanseze rachete Starstreak.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

14 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

14 ore ago