externe

Lukasenko anunta Ucraina ca o va „proteja” impotriva Poloniei: „Daca ucrainenii ne cer noua si rusilor sa ii ajutam sa le mentinem integritatea, o vom face”

Alexander Lukasenko a anunta ca Belarusul va „proteja vestul Ucrainei” de Polonia si a acuzat aceasta tara ca intentioneaza sa anexeze regiunea, potrivit Nexta. Mai mult, dictatorul belarus spune ca ar „sari in apararea ucrainenilor, alaturi de rusi”, daca i se va cere acest lucru.

„Nu putem permite ca polonezii sa ne inconjoare pe toti. Aceasta este o optiune periculoasa. Am spus inca o data – daca ucrainenii ne cer noua si rusilor sa ii ajutam sa le mentinem integritatea, o vom face”, a declarat dictatorul belarus.

Lukasenko a acuzat din nou Polonia ca este controlata de americani si ca ii furnizeaza fonduri si arme pentru a „diviza” Ucraina.

„Prin urmare, trebuie sa mentin fortele armate in alerta atat in vest, cat si in sud. Am desfasurat zece divizii de-a lungul frontierei pentru a sprijini politia de frontiera, astfel incat nimeni nu va putea intra in Belarus, asa cum au planuit sa faca”, a declarat Alexander Lukasenko.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statie radar ruseasca, de 5 milioane de dolari, distrusa de ucraineni. Radarul „Podlet-K1” detecta tinte aeriene la altitudini joase

Ucraina a distrus o statie radar rusa Podlet-K1, intr-un atac condus de Directia de informatii…

4 ore ago

Strategii disperate, cum il promoveaza Antena 3 pe Piedone: „Ne trebuie un om gospodar fara scoala. Din ’90, pana acum au fost numai cu scoala”

Antena 3 a prezentat un "sondaj" realizat pe strada in Bucuresti din care a selectat…

56 de minute ago

Un nou razboi sta sa izbucneasca. Presedintele Azerbaidjanului: „Nu putem sta si astepta vazand cum Franta, India si Grecia inarmeaza Armenia impotriva noastra”

Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a lansat un nou avertisment razboinic in conflictul pe care tara…

O oră ago

Piatra-Neamt: Tanar drogat prins de doua ori, in aceeasi noapte, la volan. Ce masuri au luat politistii

Un tanar de 22 de ani din Piatra Neamt a fost prins de doua ori,…

2 ore ago

Burduja cel viteaz: „Vreau sa vad daca Nicusor Dan are curajul sa se lupte cu mine pe argumente, il provoc la o dezbatere”

Sebastian Burduja si-a depus, sambata, candidatura la Primaria Capitalei, si a declarat cu acest prilej…

2 ore ago