Categories: politica

Maia Sandu lupta in forta cu mafia de stat. Mascatii l-au arestat chiar pe procurorul general al Moldovei. Acesta a fost imediat suspendat din functie

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost retinut marti dupa-amiaza chiar in cladirea Procuraturii Generale dupa trei ore de perchezitii, anunta Deschide.md. Procurorul general a fost retinut pentru 72 de ore.

Procurorul anticoruptie Victor Furtuna a decis inceperea urmaririi penale impotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Atat Stoianoglo, cat si adjunctii sai, au fost suspendati din functie.

Procurorul general a fost ridicat cu mascatii din biroul sau.

Stoianoglo va fi plasat in arest preventiv pentru 72 de ore intr-un izolator al politiei.

„Au avut loc actiuni de urmarie penala intr-o cauza penala. Este vorba de abuzul in seviciu, corupere pasiva si darea declaratiilor mincinoase. A fost retinut pentru 72 de ore. Dupa expirare vom depune demers. Sotia lui nu are nici o invinuire pe aceasta cauza. Au fost ridicate bunuri. Perchezitiile au fost efectuate de catre mine si ofitierii SIS… Pe aceasta cauza este retinut doar Alexandr Stoianoglo”, a declarat procurorul anticoruptie Victor Furtuna.

Ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco, a anuntat, in cursul zilei, suspendarea din functie a procurorului general.

„Acum cateva minute in urma am fost informat prin e-mail ca procurorul desemnat astazi de CSP pentru analizarea sesizarii lui Lilian Carp a decis pornirea urmaririi penale impotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratura, „mandatul Procurorului General in privinta caruia a fost pornita urmarirea penala in conditiile art.270 alin.(7) din Codul de procedura penala se suspenda de drept pe perioada urmaririi penale.

De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratura) sunt suspendati de drept si adjunctii Procurorului General.

Prin urmare, in acest moment nu avem o conducere a procuraturii”, a anuntat ministrul Justitiei pe Facebook.

Alexandr Stoianoglo a fost acuzat deseori de Maia Sandu ca saboteaza lupta anticoruptie. El a refuzat sa demisioneze si a amenintat cu plangeri la forurile internationale.

Lui Alexandr Stoianoglo i se incrimineaza, intre altele, ca ar fi semnat acte care au facilitat spalarile de bani in dosarul Laundromatul rusesc si ca l-a achitat in dosarul fraudei bancare pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

7 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

14 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

14 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

11 ore ago