politica

Marea tradare: Citu si Ciolacu, brat la brat la Cotroceni. Iohannis: „Cred ca-i bine ca am ajuns in faza asta, cand se contureaza formarea unui guvern”

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat bucuros ca PSD si PNL s-au aliat pentru a face un guvern comun. Delegatiile PSD si PNL au venit impreuna la Papaltul Cotroceni.

„Cred ca-i bine ca am ajuns in faza asta, cand se contureaza formarea unui guvern”, a spus Iohannis.

PSD este reprezentat de Marcel Ciolacu si baronul Paul Stanescu. Din partea PNL au venit Florin Citu si Nicolae Ciuca.

Presedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, afirma ca votul cerut de presedintele liberalilor, Florin Citu, in sedinta de luni a Biroului Politic National pentru un guvern in alianta cu PSD este „total nereprezentativ, imoral si neprincipial”, subliniind ca se impune „un gest onoare”.

„Votul cerut astazi de Florin Citu in Biroul Politic National pentru un guvern in alianta cu PSD este total nereprezentativ, in special din perspectiva eticii politice, daca se mai tine cont de asta in Romania. Niciunde in lumea aceasta nu iti poti incalca atat de repede si intr-un mod atat de profund tot ceea ce ai sustinut si promis pentru a te alege presedinte de partid. Nu este permis!

Nu poti castiga Congresul cu un program si un mesaj puternic impotriva PSD, nu iti poti construi cariera politica doar pe acest discurs, expus intr-un mod aproape ‘isteric’ in timpul Congresului si apoi, dupa nici doua luni de zile, sa propui tot tu sa se faca guvern cu PSD si sa duci negocieri nu doar pentru guvern de criza cu masuri imediate, de criza, ci sa ai negocieri pe teme care ne despart ideologic, precum fiscalitatea, justitia sau viziuni constitutionale.

Este absolut imoral si neprincipial, si chiar daca pentru moment pare singura solutie pentru un guvern stabil, ca ‘lider’ politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morala, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru ca probabil multi te-au votat chiar pentru ca te-ai prezentat anti-PSD in fata lor si, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, a scris Motreanu, luni, pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

3 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

2 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

18 minute ago

Tarile G7 au convenit sa inchida centralele electrice pe carbune fara dispozitive de captare carbonului pana in 2035

Tarile G7, reunite in Italia, au decis marti sa inchida treptat centralele electrice pe carbune…

23 de minute ago

NASA testeaza un mic motor cu reactie de numai 1,3 metri pentru a dezvolta avioane ultra-eficiente de noua generatie

Dezvoltarea unui nou sistem de motoare pentru avioane necesita cercetari si dezvoltari ample. In prezent,…

O oră ago