politica

Marian Vanghelie: „Piedone are vreo 20 de membri de familie in primarie, ii cunosc pe toti. Pe fiul lui il stiu de mic”

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 si un apropiat al lui Cristian Popescu Piedone, a declarat marti ca Piedone si-a angajat in Primaria Sectorului 5 nu mai putin de 20 de membri ai familiei sale.

„Domnu Piedone vine cu familia dansului sa lase mostenire… Ala micu’ (fiul lui Piedone, desemnat candidat la Primaria Sector 5) nu are nicio vina… Doar asa cred ei ca merge cu TikTok-ul si cu iarba…

Ei sunt cu totii vreo 20 de membri de familie in primarie, eu ii cunosc pe toti. Am avut cu toti o relatie amicala, de prietenie. Ala micu’, mi-e si mila, eu nu pot sa ma bat cu copilul ala. Eu ii duceam cadouri, avea 7 ani, se plimba uite-asa prin curte”, a declarat Vanghelie.

Citeste si: Descoperire majora: Reteaua de propaganda a AUR il promoveaza puternic pe Piedone pe Facebook. Piedone este sustinut deja si de principalele televiziuni de stiri, Antena 3 si Romania TV

Cristian Popescu Piedone este puternic promovat pe Facebook si de ampla retea de propaganda construita de AUR, arata o investigatie realizata de EFOR (Expert Forum). Numeroase pagini de Facebook asociate cu AUR rostogolesc mesajele populiste ale lui Piedone.

Respectivele pagini Facebook de propaganda sunt asociate cu pretinse site-uri de stiri pentru a avea credibilitate.

EFOR a constatat, folosind instrumentul public Ad Library, ca teme de campanie ale lui Piedone, precum “Borcanele lui Piedone”,  sunt promovate pe aceste pagini, care sunt folosite in special pentru a disemina mesaje de propaganda ale AUR.

„Modul de operare e deja unul clasic. Intai se creeaza o retea de zeci de pagini; EFOR a identificat doar 16, dar cu siguranta exista altele care pot fi adaugate. In pasul doi aceasta retea de pagini incepe sa creeze continut diseminat copy-paste pe toate retelele.

Ce putem observa? Exista aceasta retea de website-uri care distribuie continut pozitiv despre membri partidului AUR, initiativele lor legislative, reactii in presa, proteste, promovare directa chiar, fiind in mod vizibil o porta-voce a partidului, singurul scop al acestor retele fiind sa popularizele continutul AUR si sa ii maximizeze impactul. Reteaua a fost folosita si pentru a promova continut despre Cristian Popescu Piedone si campania sa electorala online de tip meme-uri ilustrate. Ce se afla sub acest teren comun de actiune, nu stim. De ce website-urile atasate AUR il promoveaza pe Piedone, daca AUR are un candidat anuntat la Primaria Generala, Mihai Enache?”, noteaza EFOR.

Piedone se promoveaza drept un candidat „anti-sistem”, „anti-politicieni” si chiar anti PSD-PNL in conditiile in care candideaza din partea PUSL, partid controlat de Dan Voiculescu, fost turnator la Securitate, in conditiile in care este sustinut puternic de Antena 3 si Romania TV, principalele canale de propaganda ale PSD, si in conditiile in care fiul sau este deputat PSD.

Aceste date duc la concluzia ca Piedone este sustinut discret de PSD-PNL si, iata, si de AUR. Candidatul anti-sistem este de fapt candidatul real al „sistemului”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

10 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

10 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

10 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

10 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

10 ore ago