news

Mesajul lui Traian Berbeceanu privind starea de urgenta. Avertisment privind intoxicarile de la TV: „Informati-va doar din surse autorizate!”

Traian Berbeceanu, seful de cabinet al ministrului de Interne, anunta ca masurile prevazute in decretul pentru starea de urgenta „se vor lua gradual, doar atunci cand situatia o va impune”.

„Asadar, starea de urgenta are menirea de a ajuta populatia, de a va proteja sanatatea, de a salva vieti in cele din urma!

Starea de urgenta este necesara pentru limitarea contaminarii si stoparea raspandirii COVID19!

Masurile prevazute se vor lua gradual, doar atunci cand situatia o va impune, pentru a ne proteja, pentru a veni in ajutorul populatiei si nicidecum nu vor genera si nu vor permite vreun abuz din partea autoritatilor!

Aveti incredere in mesajele, indicatiile si recomandarile institutiilor statului, informati-va doar din surse autorizate! Impreuna vom reusi!”, a transmis Traian Berbeceanu.

Citeste si: Inconstientii de la TVR si Antena 3. Reactii foarte dure: „Antena 3 trebuie oprita sa mai faca mizeriile astea”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, masurile din decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul tarii noastre, potrivit decretului pe care l-a semnat.

„Pandemia cauzata de infectia cu noul coronavirus nu poate fi stopata decat prin masuri exceptionale care au dovedit ca au efecte pozitive in tarile grav afectate de evolutia virusului. Aceste masuri vizeaza sanatatea publica, domenii sociale si economice, dar vizeaza deopotriva si ingradirea exercitarii unor drepturi si libertati fundamentale. Oricat de greu ar fi sa ne adaptam acestor limite, aceasta este singura cale prin care salvam vietile celor dragi noua, vietile celor de langa noi. Este extrem de important ca oamenii sa fie corect informati si de aceea vreau sa spun romanilor ce inseamna instituirea starii de urgenta pe teritoriul tarii noastre, potrivit decretului pe care l-am semnat”, a afirmat presedintele.

El a spus ca scolile vor fi inchise pentru protejarea copiilor, elevilor si studentilor si activitatea din invatamantul preuniversitar si universitar se suspenda pe perioada situatiei de urgenta.

„Este foarte important sa limitam povara financiara asupra cetatenilor in aceste momente grele, astfel, pe perioada starii de urgenta, daca va fi nevoie, se pot plafona preturile la medicamente si aparatura medicala, la alimentele de stricta necesitate si la serviciile de utilitate publica, cum ar fi energie electrica si termica, gaze, alimentare cu apa, salubritate, carburanti, in limita pretului mediu din ultimele trei luni dinaintea declararii starii de urgenta”, a spus Iohannis.

El a mai spus ca serviciile medicale pentru combaterea coronavirusului se acorda tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Romaniei si se suporta din bugetul Ministerului Sanatatii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

6 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

6 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

6 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

6 ore ago