news

Ministrul borfasilor anunta o noua actiune in forta, menita sa destructureze DNA: ”Luni dimineata, voi solicita de la DNA sa ne comunice daca exista delegari si detasari in functie”

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca luni dimineata va solicita DNA sa ii comunice situatia delegarilor si detasarilor in functie si daca nu au fost indeplinite conditiile legale.

”Luni dimineata, voi solicita de la DNA sa ne comunice daca exista delegari si detasari in functie, precum si situatia exacta a acestora. Voi solicita sa ne comunice daca au existat situatii in care, la momentul delegarii sau detasarii, nu erau indeplinite conditiile legale”, anunta ministrul Justitiei pe pagina sa de Facebook.

Tudorel Toader precizeaza ca se va verifica si daca este conforma declaratia unuia dintre procurorii-sefi adjuncti, in sensul ca „doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegati. In DNA nu exista procurori detasati….”.

Procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie Calin Nistor a declarat, vineri seara, la B1 Tv, ca din informatiile pe care le detine, doar 7 din cei 178 de procurori DNA sunt delegati si ca in DNA nu exista procurori detasati, insa exista trei procurori DNA care sunt detasati la alte structuri de parchet.

Nistor a facut aceasta precizare dupa ce moderatoarea emisiunii a spus ca a primit un SMS de la Tudorel Toader. „Ministrul Justitiei ma intreaba si va intreaba cati procurori DNA sunt delegati si cati detasati. Luni, spune dansul, va intreba oficial, cred DNA, cati procurori delegati si cati sunt oficiali detasati”, a precizat moderatoarea, citata de news.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

11 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

11 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

11 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

11 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

11 ore ago