politica

Ministrul Florin Roman a scris o carte pe care nimeni nu o gaseste, nici macar el insusi: „M-am mutat de trei ori”

Noul ministru al Digitalizarii, Florin Roman, sustine ca a scris o carte intitulata „Teoria sistemelor informationale”, insa aceasta este de negasit. Volumul nu poate fi gasit nici la editura, nici la Biblioteca Nationala, iar ministrul sustine la cererea Libertatea ca nu l-a gasit, intr-o saptamana de cautari, nici acasa, la Alba Iulia.

Absolvent de economie, contabilitate si de ”Aparare si securitate nationala”, aceasta carte reprezinta singura legatura a sa cu domeniul Digitalizarii. In schimb, exista o carte cu acelasi titlu, aparuta la aceeasi editura, dar cu autori diferiti, fara politicianul liberal printre ei.

Legatura ministrului cu domeniul digitalizarii este data de lucrarea trecuta in CV-ul de pe site-ul Camerei Deputatilor „Teoria sistemelor informationale”, Editura Academiei Romane, 2006. O documentare Libertatea nu a gasit nicio dovada ca aceasta lucrare exista. Titlul nu apare nici la Editura Academiei Romane, nici la Biblioteca Nationala a Romaniei, unde fiecare editura trimite mai multe exemplare de carti, editura nu o cunoaste, profesorul lui Roman nu-si aminteste de o asemenea carte, iar ministrul Florin Roman nu o mai gaseste.

Ministrul digitalizarii a rugat sa fie pasuit „pentru ca voi cauta lucrarea acasa, la Alba Iulia, sigur o am acolo, in biblioteca si v-o aduc cand revin la Bucuresti”. „Asa stiu, ca a fost data spre publicare la editura. Da, din ce stiu era Editura Academiei Romane”, a spus el. Ziarul a asteptat ca ministrul sa descopere cartea. Miercuri, 1 decembrie, Roman a revenit, dupa cum a promis. A spus ca n-a gasit cartea si a argumentat ca s-a mutat „de trei ori” de la data aparitiei lucrarii. A insistat ca a fost unic autor, nu a fost vorba de o carte pe care sa o fi scris cu altcineva, dar ca nu o gaseste.

Citeste articolul integral in Libertatea.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: florin roman

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

11 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago