Categories: politica

Nebunie, AUR a incercat sa invadeze Transnistria. Cateva zeci de AUR-isti, actiuni provocatoare la granita cu regiunea controlata de Rusia

Noi provocari lansate de AUR. Cateva zeci de membri ai AUR Moldova au incercat sa intre cu forta in Transnistria purtand tricouri cu  „Voteaza AUR, alege Romania”. Ei au fost opriti de fortele de ordine din Transnistria.

In contextul alegerilor parlamentare din 11 iulie din Moldova, AUR Moldova se deda la provocaru similare cu cele realizate de George Simion in Romania. AUR-istii au incercat sa treaca in regiunea transnistreana, prin punctul vamal de la Varnita. Dupa ce au fost opriti de graniceri subordonati regimului de la Tiraspol, AUR-istii au inceput sa strige dupa Maia Sandu pentru a cere protectie.

„In aceasta seara m-am convins ca aceste abuzuri se comit. Solicit autoritatilor din Republica Moldova, cu precadere presedintelui Maia Sandu, sa asigure securitatea si integritatea sustinatorilor si membrilor AUR carora nu li se permite accesul in teritoriul ocupat din estul Republicii Moldova. Libertatea reprezinta un drept constitutional. La acest moment cetateni cu dubla cetatenie se afla pe Nistru. Sa nu uite cei de acolo ca vorbim si de cetateni ai Romaniei, stat membru NATO. Orice abuz si agresiune fizica nu va fi acceptata”, a scris  deputatul roman AUR Dumitru Viorel Focsa pe pagina sa de Facebook.

Liderul AUR Moldova Vlad Biletchi anuntat miercuri noapte ca „granicerii” transnistreni i-au bruscat. AUR-istii venisera cu un autocar si au instalat corturi chiar in vama transnistreana.

La fata locului s-au aflat si trei parlamentari AUR din Romania.

Actiuni provocatoare similare a intreprins si George Simion, care a incercat sa intre cu forta in Republica Moldova desi are interdictie in aceasta tara.

Citeste si: Simion, scandal la granita cu Moldova: „Am pasaport diplomatic, sunt parlamentar”. A fost pus la punct de un granicer moldovean: „Respectati legea”

AUR a anuntat apoi intr-un comunicat de presa ca parlamentari ai sai si liderul AUR Republica Moldova au fost ”agresati la Nistru de militari cu insemne ale Federatiei Ruse”, fiind ”sechestrati”la un punct de control de la Varnita, nefiind astfel lasati sa desfasoare actiuni de campanie electorala in regiunea transnistreana.

”Parlamentari ai Romaniei din partea Aliantei pentru Unirea Romanilor, au fost agresati la asa-zisa ‘vama’ de la Nistru, din localitatea Varnita, Republica Moldova, de cetateni imbracati in uniforme militare, unii avand insemne ale Federatiei Ruse. Deputatii si senatorii AUR s-au deplasat la Varnita in urma sesizarilor facute de participantii la Caravana AUR, blocata de aproape 24 de ore din drumul spre Tighina, unde intentionau sa organizeze un eveniment electoral in cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 iulie”, anunta AUR.

Reprezentantii formasiunii reclama ca desi formatiunile politice PSRM a lui Igor Dodon, PCRM a lui Vladimir Voronin si PAS, a carui lider a fost Maia Sandu, au avut dreptul de a-si face campanie electorala in regiunea transnistreana, Alianta pentru Unirea Romanilor este impiedicata sa ii informeze pe cei 400.000 de cetateni ai Republicii Moldova cu drept de vot in legatura cu programul sau politic.

La granita cu Transnistria au fost prezenti parlamentarii Andrei Busuioc, Andrei Hangan, Daniel Gheorghe-Rusu, Dumitru Focsa si Ciprian Ciubuc, alaturi de candidati ai Aliantei pentru Unirea Romanilor, in frunte cu presedintele AUR Republica Moldova Vlad Biletchi.

Actiunile AUR sunt insa menite sa inflameze sentimentele antiromanesti din Republica Moldova cu mai putin de trei saptamani inainte de alegeri.

O analiza detaliata si bine documentata privind adevarate scopuri ale AUR poate fi citita aici: Adevaratul rol al AUR in Moldova. Investigatie socanta, AUR este controlat de gruparile de crima organizata anti-romanesti: „Au incercat sa o asocieze pe Maia Sandu cu regimul hitlerist”

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

9 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago