politica

Nicusor Dan, despre scandalul Cirstoiu: „PSD incepe sa se delimiteze de el, electoratul PSD merge catre Piedone”

Edilul general, Nicusor Dan, afirma ca PSD incepe sa se delimiteze de Catalin Cirstoiu, candidatul coalitiei la Primaria Capitalei, si sustine ca acest lucru corespunde cu orientarea electoratului PSD „catre Cristian Popescu Piedone”.

„Incepe o delimitare a PSD de domnia sa (…), ceea ce corespunde cumva cu ceea ce electoratul PSD face, ne spun sondajele, merge catre Cristian Popescu Piedone. Deci, nu stiu in ce masura, in mod oficial, conducerea PSD se va apropia de candidatul Cristian Popescu Piedone, in conditiile in care avem alegeri intr-un singur tur si in mod evident sanse de a castiga au doar doi candidati”, a punctat Nicusor Dan, joi, cu prilejul unei conferinte de presa, intrebat daca crede in varianta retragerii lui Catalin Cirstoiu din cursa pentru Primaria Capitalei.

Citeste si: Firea isi freaca mainile: „In weekend se va discuta situatia lui Catalin Cirstoiu. Si cu siguranta se va lua o decizie”

Chestionat de jurnalisti daca se asteapta sa fie sustinut de PNL pentru un nou mandat, in cazul in care Catalin Cirstoiu nu isi va depune candidatura la Primaria Capitalei, Nicusor Dan a opinat ca este putin probabil, desi si-ar dori acest sprijin, datorita conexiunii sale cu simpatizantii PNL.

„Parte importanta din publicul care voteaza regulat PNL nu se regaseste in candidatul comun (…) Cirstoiu si cu atat mai putin in Cristian Popescu Piedone. Acum, eu sunt o persoana realista. Din pacate, a fost luata aceasta decizie a suprapunerii alegerilor europarlamentare cu alegerile locale. E foarte greu pentru aceasta alianta (…) sa mearga impreuna la alegerile europarlamentare si la (…) alegerile locale sa mearga separat. Cred ca asta e si motivul pentru care au cautat un candidat comun. Deci, evident ca mi-as dori (…) pentru ca, in opinia mea, exista o conexiune intre mine si simpatizantii Partidul National Liberal, insa mi se pare putin probabil la momentul acesta”, a spus Nicusor Dan, citat de Agerpres.

El a mentionat ca a avut discutii cu reprezentantii PNL, insa nu a precizat tema. „Ce pot sa va spun este ca in 2020 am fost votat de un public de dreapta, de simpatizantii PNL. Am incercat sa fac tot ce a tinut de mine pentru ca mandatul asta (…) sa corespunda asteptarilor lor si in continuare, in aceasta polarizare care se face din nou intre dreapta si PSD, mi-as dori ca toti simpatizantii de dreapta sa ma voteze”, a punctat edilul Capitalei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

10 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

10 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

10 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

11 ore ago