externe

Noi masuri talibane in Afganistan. Este interzis ca barbatii sa le predea fetelor in scoli. Interzis ca fetele sa stea in aceeasi clasa cu baietii

Jurnalistii din Afganistan relateaza ca talibanii au anuntat interzicerea invatamantului mixt, informeaza BBC duminica.

Ziar Khan Yaad – un jurnalist al canalului de stiri afgan Tolo News – a declarat ca ministrul interimar al educatiei a anuntat ca baietii si fetele nu vor mai putea studia impreuna in universitati „si vor continua sa studieze in clase separate, in conformitate cu legea islamica”.

In plus, jurnalistul independent Bashir Ahmad Gwakh a scris pe Twitter ca ministrul taliban al invatamantului superior a interzis in mod oficial barbatilor sa predea femeilor.

De la preluarea puterii de catre talibani la inceputul acestei luni, a existat o ingrijorare generalizata ca femeilor si fetelor din tara li se va refuza din nou dreptul lor uman de a munci si de a studia, asa cum se intampla anterior, in timpul regimului taliban.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

3 minute ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

2 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

7 minute ago

„Pravda”, reteaua de dezinformare a Rusiei, „se extinde” in Europa in ciuda eforturilor de a o opri. Site-uri in 19 tari UE, „sute de articole pe ora”

Pravda, o retea de dezinformare controlatat de Moscova isi extinde influenta in UE, relateaza Euronews.…

2 ore ago