Categories: externe

Nou atac sangeros al ISIS in afara Siriei. Au fost ucisi 13 politisti

Un numar de 13 politisti au fost ucisi sambata intr-un atac asupra unui punct de control din Peninsula Sinai, a facut cunoscut un comunicat al Ministerului egiptean de Interne informand despre un atac cu mortier, transmite AFP, citata de Agerpres.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), potrivit careia un kamikaze s-a aruncat in aer la postul de control care ulterior a fost atacat de jihadisti.

A fost atacul cel mai sangeros comis in ultimele luni in Peninsula Sinai, unde ramura egipteana a gruparii jihadiste desfasoara aproape zilnic atentate impotriva politiei si armatei.

Ministerul de Interne a precizat ca atacul a avut loc la un post de control din apropiere de Al-Arish, resedinta provinciei Sinaiul de Nord.

„Un obuz de mortier a fost tras asupra punctului de control de la Safa (…), omorand 13 politisti”, a adaugat ministerul.

La randul sau, SI a afirmat ca un kamikaze, prezentat sub numele de razboi „Abu Al Qaaqaa Egipteanul”, a aruncat in aer o masina capcana la baraj.

„Ulterior, postul de control a fost luat cu asalt”, a adaugat gruparea jihadista intr-un comunicat dat publicitatii pe internet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un roman, snopit in bataie de trecatori pe o strada din Dublin, dupa ce a incercat sa rapeasca un bebelus dintr-un carucior

Scene socante in Dublin, acolo unde un roman a fost batut crunt pe o strada.…

7 minute ago

Filipine: Ruinele unui oras vechi de trei secole au iesit la iveala dupa ce nivelul apei dintr-un lac de acumulare a scazut din cauza secetei

Dupa o perioada prelungita de caldura intensa si ploi putine, nivelul apei dintr-un lac de…

12 minute ago

Cercetatorii au dezvoltat in laborator bacterii care mananca plastic

Poliuretanul este folosit in orice, de la huse de telefon la dresuri, dar este dificil…

28 de minute ago

Actiunile Rusiei din regiunea ucraineana Luhansk pot fi calificate drept „genocid”, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului

In spitalele din partea ocupata de Rusia a regiunii Luhansk, mamele sunt amenintate ca le…

36 de minute ago

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

O oră ago

Ploile catastrofale din sudul Braziliei au provocat aproape 40 de morti – alte aproximativ 70 de persoane sunt date disparute

Ploile torentiale care afecteaza cel mai sudic stat brazilian Rio Grande do Sul au ucis…

O oră ago