news

Noul atac al penalilor il aduce pe Timmermans la Bucuresti. Inaltul oficial al Comisiei Europene confirma ca se va intalni si cu Kovesi

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, responsabil pentru mai buna legiferare, relatii interinstitutionale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizita oficiala la Bucuresti joi, 1 martie, avand prevazute in program intalniri la nivel inalt cu autoritatile romane.

Potrivit Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, oficialul european se va intalni cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si cu prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila.

De asemenea, conform aceleiasi surse, Frans Timmermans se va intalni cu reprezentanti ai sistemului judiciar din Romania si cu membri ai comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei.

In cursul dupa amiezii de joi, oficialul european va sustine o conferinta de presa la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Frans Timmermans a declarat ca asteapta ca autoritatile de la Bucuresti sa ii ofere explicatii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. ”Ma voi intalni cu ea (procurorul-sef) si cu ministrul justitiei si le voi asculta argumentele”, a spus prim-vicepresedintele CE, intr-o declaratie pentru caleaeuropeana.ro acordata dupa conferinta de presa comuna cu presedintia bulgara a Consiliului UE la finalul reuniunii Consiliului Afaceri Generale, desfasurata marti la Bruxelles.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

O oră ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

O oră ago

Chiar si Piedone s-a suparat pe Pieleanu: „Sunt disperati, vor sa ma convinga ca doar Firea poate sa-l bata pe Nicusor Dan”

Reactie dura a lui Cristian Popescu Piedone dupa ce Avangarde, institut patronat de Marius Pieleanu,…

45 de minute ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

2 ore ago

Armata Ucrainei dezminte stirile privind retragerea tancurilor Abrams de pe front: „Tancurile fac o treaba excelenta pe campul de lupta”

Brigada 47 Mecanizata a Ucrainei a respins la 27 aprilie o stire a Associated Press…

42 de minute ago

Cum si-au lansat campania extremistii de la AfD, s-au confruntat cu proteste: „Femeile adevarate urasc AfD”

Partidul german de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) si-a lansat campania electorala pentru alegerile…

40 de minute ago