news

Nu mai suporta izolarea. Atmosfera de razboi in suburbiile din Paris si Strasbourg – Video

In mai multe cartiere periferice din Paris si Strasbourg au avut loc, luni noapte, confruntari violente intre locuitori si fortele de ordine. Incidentele au avut loc pe fondul restrictiilor privind circulatia, anunta Daily Mail.

In periferia pariziana, situatia este tensionata de la accidentul suferit de un motociclist de origine araba, sambata seara, la Villeneuve-la-Garenne, in circumstante inca neclare. Motociclistul, care circula fara casca, a intrat in portiera deschisa unei masini de politie. Incidentul, in plina carantina, a inflamat rapid retelele sociale. Mai multi locuitori au acuzat politia ca a deschis intentionat portiera masinii, scrie agentia France Presse.

Noua persoane au fost arestate in noaptea de luni spre marti in regiunea pariziana pentru „detinere de dispozitive incendiar si participarea la regrupari de persoane pentru comiterea de violente”, potrivit prefecturii politiei din Paris.

Incidente sporadice au avut loc in noaptea de duminica spre luni in mai multe localitati din Ile-de-France si circa 15 masini si 50 de pubele au fost incendiate.

In estul Frantei, cartierele din Strasbourg au fost si ele teatrul unor confruntari cu fortele de politie, patru persoane fiind arestate.

La Meinau, un cartier in sudul capitalei Alsaciei, un post de politie a fost atacat cu cocktail-uri Molotov iar in Port du Rhin au fost incendiate pubele si o masina.

„Pana in prezent era mai degraba calm” in Strasbourg dar „incepe sa se resimta cresterea tensiunii in cartiere”, a declarat Robert Herrmann, adjunct al primarului pe probleme de securitate din oras.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

O oră ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

35 de minute ago

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

2 ore ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

25 de minute ago

Dupa „Diamante”, si Vanghelie si-a depus candidatura: „Invatamantul este prioritatea mea. O sa fim un exemplu si pentru alte tari din Europa”

Marian Vanghelie si-a depus, luni, candidatura ca independent la Primaria Sectorului 5. Trimis in judecata…

53 de minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

4 ore ago