politica

„Nu vreau sa-mi fie rusine cand ies pe strada”. Firea i-a ciuruit cu furie pe Dragnea si Carmen Dan

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv National (CExN) de la Neptun, ca le-a transmis colegilor sai un mesaj al comisarului european Corina Cretu, care i-a spus ca comisarii europeni si presedintele CE Jean-Claude Juncker sunt ingrijorati pentru situatia din Romania si pentru ceea ce s-a intamplat in 10 august. Ea a afirmat ca, in contextul in care a transmis ingrijorarile de la Bruxelles si faptul ca in 18 septembrie presedintele CE va transmite un mesaj in acest sens, a spus in sedinta PSD ca pentru violentele din Piata Victoriei o vina o poarta ministrul Carmen Dan, care a incercat sa paseze raspunderea prefectului, „salvand practic imaginea publica a domnului presedinte Dragnea, care a propus-o”.

„Eu am luat cuvantul si le-am transmis colegilor mei faptul ca am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Cretu, care mi-a relatat o discutie cu presedintele CE, Juncker, si cu comisarii europeni, care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situatia politica din Romani, ca ceea ce s-a intamplat pe 10 august nu este apreciat de celelalte state europene. Interventia jandarmilor a fost corecta pana la un punct, adica apararea sediului Guvernului, nu au fost de acord ca manifestanti care nu au fost violenti au suportat gazele lacrimogene care s-au dat in piata, au spus ca erau de ajuns alte masuri mai blande, adica extragerea protestatarilor violenti. Doamna comisar mi-a dat voie sa transmit in CEx aceste ingrijorari si faptul ca e posibil ca in 18 septembrie, cand Juncker va lua cuvantul, sa faca referire la protestele din 10 august. Nu este o situatie confortabila pentru tara noastra, nu e usor sa vedem cum se transmite pe plan extern o perceptie negativa despre tara noastra”, a declarat Firea la finalul CExN, citata de news.ro.

Ea a afirmat ca in acest context a subliniat ca pentru ceea ce s-a intamplat in 10 august vina o poarta ministrul Carmen Dan, care a incercat sa dea vina pe prefect, „salvand practic imaginea publica a domnului presedinte Dragnea, care a propus-o”.

De asemenea, Firea i-a adus acuzatii grave lui Carmen Dan.

„Stiu din cele pe care le-am observat ca doamna Dan se consulta pe anumite subiecte cu domnul presedinte, plus ca domnul presedinte Dragnea a propus-o ca ministru pe doamna Dan. Eu am spus doar ca suntem intr-un impas. este pacat sa pierdem toti ca tara. Eu in continuare raman membru PSD, sunt primar general, sunt aleasa de cei care m-au votat si am o responsabilitate in plus. Nu e usor sa vezi ca se intampla lupte de strada, violente. Din nefericire, au fost doua tunuri cu apa care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze. Acum este o alta problema, ca doamna ministru nu a raspuns deloc celor spuse de mine. A venit cu niste xeroxuri, discutii pe whatsapp, mesaje printate, niste discutii personale catre doamna prefect si domni din Ministerul de interne, discutii despre proteste, actiuni. Am intrebat-o daca ne spioneaza. Are o problema personala cu mine si cu doamna prefect, a jignit-o (…), a mai spus Firea.

Ea a afirmat ca in CEx a aparat niste principii.

„Sunt totusi un om, am si copii, sunt si mama si nu vreau sa-mi fie rusine sa ma duc in Europa, sa-mi fie rusine sa ies pe strada. Inteleg solidaritatea pana la un punct, dar nu e normal sa fim solidari cand ceva nu e corect, doar pentru ca se spune ca altfel dam munitie opozitiei”, a mai spus Firea.

Primarul general le-a mai spus jurnalistilor sa ii intrebe pe colegii ei de ce nu au sustinut-o in CEx, ea sustinand ca nu este suparata pe ei, dupa ce propunerea sa de retragere a sprinijului pentru Carmen Dan a fost respinsa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

6 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

12 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

12 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

10 ore ago