O echipa de desant a Serviciului de Informatii Militare Ucrainene (GUR) a debarcat in Crimeea ocupata de rusi – VIDEO

externe

atac, Ucraina, Crimeea, comando, desant, GUR

Unitati ale Serviciului de Informatii Militare Ucrainene (GUR) au efectuat astazi un desant in Crimeea, in cadrul unei operatiuni speciale desfasurate la Capul Tarhankut, a confirmat reprezentantul GUR, Andrii Iusov.

Potrivit acestuia, toate sarcinile din cadrul operatiunii speciale au fost indeplinite. Acesta este chiar capul unde a fost distrus ieri sistemul rusesc de rachete S-400.

Canalele de Telegram rusesti relateaza ca inca de la ora 5 dimineata, in apropierea asezarii Mayak de pe Capul Tarhankut, s-au auzit explozii. In satul Mayak se afla baza Regimentului 3 Radiotehnic din cadrul fortelor armate ruse. De asemenea, pe peninsula Tarkhankut se afla centrele radar rusesti RLK „Sky-M” si RLS „Kasta-2E2”.

Rusii scriu despre un comando de zece sabotori ucraineni care ar fi sosit in ambarcatiuni usoare si, sub protectia unor elicoptere de lupta, au deschis focul asupra trupelor rusesti de pe tarm.  Nu exista pierderi in randul personalului GUR, dar exista pierderi in randul personalului inamicului, precum si in randul mijloacelor tehnice ale acestuia.

GUR a mai transmis ca, in timpul operatiunii, a fost arborat drapelul ucrainean. „Inamicul a suferit pierderi din randul oamenilor sai, iar echipamente au fost distruse. Si drapelul national a fluturat din nou in Crimeea ucraineana”, potrivit GUR.

Operatiunea s-a desfasurat in primele ore ale zilei de 24 august, a explicat GUR, care a subliniat ca in timpul operatiunii au avut loc lupte intre luptatorii sai si cei ai fortelor de ocupatie ruse.

GUR a raportat inca de miercuri distrugerea intr-o explozie in zona Olenivka a unui sistem rusesc de rachete antiaeriene S-400.

„Fortele armate ucrainene vor continua sa-i ajute pe ocupanti in distrugerea munitiei, a echipamentelor si a resurselor umane”, a concluzionat GUR cu ironie in declaratia sa, aluzie la singura referire la incident facuta de autoritatile ruse care controleaza Crimeea.

Potrivit GUR, autoritatile de ocupatie ale peninsulei au explicat ceea ce s-a intamplat spunand ca a fost vorba despre „o distrugere programata de munitie”.

GUR a facut anuntul chiar de Ziua Independentei Ucrainei, cand tara aniverseaza 32 de ani de la declararea independentei de fosta URSS.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: