news

O noua reactie de tip soc anafilactic dupa rapel. A fost tratata de la primele semne si s-a remis imediat

In ultimele 24 de ore, la nivelul judetului au fost administrate 801 vaccinuri anti-COVID-19 si s-au inregistrat trei reactii adverse, dintre care una de tip soc anafilactic, tratata de la primele semne si care s-a remis imediat, au informat, vineri, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis.

Toate cele trei reactii adverse s-au inregistrat la rapel.

Din cele 801 vaccinuri administrate (dintre care 160 Moderna), in cadrul primei etape de vaccinare au fost administrate 628 doze (598 rapeluri) si 173 de vaccinuri in cadrul celei de-a II-a etape a campaniei de imunizare.

De la debutul campaniei de vaccinare, in judet s-au administrat 34.046 doze si s-au inregistrat 89 de reactii adverse de intensitate scazuta spre moderata, cum sunt durere la locul administrarii, mialgii, subfebrilitati, cefalee, reactie urticariana remisa imediat, prurit, somnolenta remisa in 15 minute, salt tensional remis, la o persoana hipertensiva si anxioasa, febra de 38,5 grade remisa, episod diareic, astenie, vertij si usor edem al buzelor, remis, greata si voma, ageuzie (pierderea gustului) si anosmie (pierderea mirosului), remise dupa patru zile, reactie de tip anafilactic tratata de la primele semne si care s-a remis imediat.

Cele mai multe doze de vaccin au fost administrate, de la debutul campaniei, la Spitalul Judetean Timisoara (6.679), urmat de Spitalul CFR Timisoara (4.314), Spitalul Municipal Timisoara (3.260), Spitalul de Copii „Louis Turcanu” Timisoara (3.071), Spitalul Municipal Lugoj (2.359), Spitalul Orasenesc Deta (2.268), Spitalul Orasenesc Sannicolau Mare (1.656), Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” Timisoara (1.753), Spitalul Militar Timisoara (1.219), Spitalul Orasenesc Faget (776) si Spitalul Orasenesc Jimbolia (495).

In centrele de vaccinare s-au administrat, in total, 2.754 de doze la Iulius Mall Timisoara, Sala de Sport Lugoj (990), in Ghiroda 1.044 doze, la Dumbravita 942, iar la C.M.J. Timis 306 doze.

Vaccin Moderna s-a administrat la Spitalul CFR Timisoara (50 doze total), la centrul Iulius Mall (90) si la Centrul Ghiroda (20).

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: vaccin rapel

Recent Posts

Simion si Neamtu s-au dus la curtea lui Gigi Becali sa-i ceara bani. Replica bogatasului: „Am dat bani si PSD-ului”

Liderul AUR, George Simion, si Mihail Neamtu l-au vizitat joi pe Gigi Becali la palatul…

34 de minute ago

Ucraina a lovit la 1.500 km distanta o rafinarie a Gazprom: „O drona cu raza lunga de actiune ‘a facut o vizita’ in republica Baschiria”

Un atac ucrainean cu drona a vizat o rafinarie rusa din republica Baschiria, situata la…

11 minute ago

Zaharova, delir: „Din punct de vedere istoric, limba moldoveneasca este mai veche decat limba romana”. Maia Sandu, acuzata de „nazism”

Politica presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabila cu experimentele celui de-al Treilea Reich in…

2 ore ago

Coalitie guvernamentala cu extrema dreapta in Croatia. Conservatorii ii aduc la putere pe AUR-istii locali

Conservatorii la guvernare ai Croatiei au facut miercuri un pas important, formand o coalitie cu…

O oră ago

„Nemurirea digitala”. Invierea digitala a mortilor cu ajutorul AI ridica preocupari etice

Progresele AI deschid calea pentru o noua oportunitate de reconectare cu cei dragi care au…

2 ore ago