Categories: news

O printesa romanca, descendenta a doua vechi familii de domnitori, a murit la New York

Printesa Marina Sturdza, descendenta a doua vechi familii de domnitori, a murit la varsta de 65 de ani, la New York, a anuntat pe Facebook jurnalista TVR Marilena Rotaru, informeaza News.ro.

Jurnalista, vicepresedinte al casei de moda Oscar de la Renta, director UNICEF – Marina Sturdza a avut o activitate impresionanta caritabila.

„Printesa Marina Sturdza s-a stins duminica, 22 octombrie, la resedinta sa din New York, dupa o lunga lupta cu boala, pe care a dus-o, cu demnitatea ce o caracterizeaza, pana in ultima clipa a vietii sale. Un model de noblete, generozitate si dedicatie, Printesa Marina Sturdza ramane in inimile noastre ca un spirit nobil si viu, mereu prezent, ce va continua sa ne inspire si sa ne uneasca. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”, scrie si pagina de Facebook Princess Marina Sturdza.

Printesa Marina Sturdza s-a nascut la 1 aprilie 1952 in Romania, iar de la varsta de 3 ani a trait in exil.

„Noi suntem, pana la urma, cei care au fost stersi din cartile de istorie. Eu, insa, am fost atat de bine primita de generatiile tinere, cu atata delicatete si cu atata generozitate, incat cred ca exista speranta. Nu sunt genul care sa faca precizari cu privire la titlurile nobiliare, am vorbit rar despre acest lucru de-a lungul timpului. In primii ani de viata nici macar nu l-am mentionat vreodata. Cine stie, stie, iar cine nu, poate ca nici nu trebuie sa stie”, spunea printesa Sturdza.

Dupa fuga din Romania, Marina Sturdza a crescut in Canada si a devenit jurnalista. Mai tarziu a plecat la Geneva, unde a lucrat la UNICEF.

In Romania s-a intors dupa 1990, iar in Republica Moldova a contribuit la deschiderea primului centru de ingrijire paliativa pentru pacienti cu boli in stadii terminale – Hospice „Angelus”.

Printesa Marina Sturdza a venit ultima data in Romania in luna aprilie, cu ocazia vizitei Printului Charles.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

7 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

6 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

10 ore ago

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru…

10 ore ago

Razboiul candidatilor in SUA: New York Times a scris ca Robert Kennedy Jr a avut un vierme in creier. Echipa de campanie spune ca si-a revenit de atunci

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy si candidat independent la presedintia…

10 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

10 ore ago