news

Olguta Vasilescu ii cearta pe romanii care pleaca la munca in strainatate: „Vin, stau o luna-doua, se formeaza, se califica la locul de munca si pleaca in strainatate”

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti, ca numarul angajatilor din Romania este mult mai mare decat cel de peste sase milioane, pe care il arata aplicatia Revisal, intrucat in Registrul de evidenta a salariatilor nu sunt inclusi si functionarii publici.

„Am vazut ca prezentati ca fiind numarul real de persoane angajate, 6.300.000. Este mai mare. Noi luam aceste cifre din Revisal, dar in Revisal nu sunt functionarii publici, nu sunt cei din Armata, Politie. Sunt foarte multe categorii care nu apar in Revisal, deci numarul de angajati din Romania este mai mare de 6.300.000. (…) Avem o problema uriasa in constructii. Somajul real calculat de noi, cu cifre exacte (…),este 3,9%. Este foarte mic. (…) Santierele sunt goale in constructii: vin, stau o luna-doua, se formeaza, se califica la locul de munca si pleaca in strainatate”, a declarat ministrul Muncii, la Antena3.

Lia Olguta Vasilescu a mai spus ca, desi isi doreste ca romanii sa lucreze in tara noastra, multi angajatori vor muncitori din afara Uniunii Europene.

„Traim in Romania, vreau sa vina romanii in Romania, dar e o presiune foarte mare. Am dezvoltat tot felul de programe, inclusiv cu Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni. (…) Avem o lege care spune ca daca vrei sa iei un lucrator din afara UE, din Sri Lanka, trebuie sa ii dai salariu mediu pe economie. La moda e acum Vietnam, Sri Lanka, asta cer patronii, muncitori de acolo. Eu le-am spus sa le dea romanilor salariul mediu”, a completat Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O britanica in varsta de 82 de ani a ramas somera pentru prima oara in viata ei, dupa ce magazinul unde lucra din 1956 s-a inchis

O pensionara care a lucrat in acelasi magazin de incaltaminte Clarks timp de 68 de…

30 de minute ago

Die Welt: Rusia si Ucraina au fost la un pas de a ajunge la un acord de pace, in primavara lui 2022

Publicatia germana Die Welt scrie ca un acord de pace ar fi putut fi semnat la…

43 de minute ago

Ceasul de aur purtat de cel mai bogat pasager de la bordul Titanicului va fi vandut la licitatie

Un ceas de aur purtat de John Jacob Astor IV, membru al bogatei familii Astor…

49 de minute ago

Aventurile velierului Belem, nava monument national care va aduce flacara olimpica in Franta

Misiunea de a transporta flacara olimpica din Grecia in Franta a fost incredintata velierului Belem,…

O oră ago

Nou record mondial: un barbat din Ghana a imbratisat 1.123 de copaci intr-o ora, pentru a creste constientizarea protejarii mediului

Un barbat din Ghana care studiaza silvicultura in statul american Alabama a stabilit un record…

O oră ago

Nou scandal de proportii la AUR: candidatul la primaria sectorului 6 si-a dat demisia din partid si afirma ca „AUR e o iluzie dirijata de un Gunoi!”

Desemnat in luna martie de AUR drept candidat la Primaria Sectorului 6, Valentin Florea si-a…

2 ore ago