life

Nou record mondial: un barbat din Ghana a imbratisat 1.123 de copaci intr-o ora, pentru a creste constientizarea protejarii mediului

Un barbat din Ghana care studiaza silvicultura in statul american Alabama a stabilit un record mondial pentru cei mai multi copaci imbratisati intr-o ora, cand a imbratisat 1.123 de copaci in Padurea Nationala Tuskegee.

Potrivit agentiei UPI, Abubakar Tahiru, in varsta de 29 de ani, a devenit interesat de conservarea naturii in timp ce crestea intr-o comunitate agricola din Tepa, Ghana. El urmeaza un masterat in silvicultura la Universitatea Auburn.

Incercarea de record a necesitat ca Tahiru sa-si infasoare ambele brate in jurul fiecarui copac intr-o imbratisare stransa, fara a provoca daune copacilor. Niciun copac nu putea fi imbratisat mai mult de o data, ceea ce ii cerea lui Tahiru sa se miste rapid intre fiecare imbratisare.

Tahiru postea pentru Ramadan in momentul incercarii sale de record, ceea ce a reprezentat o alta provocare.

„Faptul ca nu am putut bea apa pe tot parcursul incercarii a reprezentat o provocare semnificativa, mai ales avand in vedere efortul fizic necesar”, a declarat el pentru Guinness World Records. „Totusi acest lucru s-a dovedit a fi, de asemenea, util intr-un fel, deoarece nu a fost nevoie sa ma opresc pentru pauze de apa, permitandu-mi sa continui incercarea neintrerupta de la inceput pana la sfarsit.”

Cu o medie de 19 copaci pe minut, Tahiru a depasit cu usurinta cerinta minima de 700 de copaci pentru a stabili recordul.

Recordul lui este menit sa creasca gradul de constientizare a importantei copacilor si a conservarii mediului.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Ciolacu nu mai taie in carne vine: „E evident ca noi am pierdut razboiul cu retailerii”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat joi invins in "razboiul cu retailerii". El a avut mai…

60 de minute ago

Germania: Angajatii au lucrat in jur de 1,3 miliarde de ore suplimentare in 2023, majoritatea fiind neplatite

In Germania, numarul orelor suplimentare prestate de angajati ramane astronomic de mare. Anul trecut, se…

31 de minute ago