politica

Orban anunta ca demisioneaza din grupul parlamentar al PNL: „Nu votez Guvernul Ciuca!”. El a dezvaluit cum l-a impus Iohannis pe Ciuca

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat joi seara ca va demisiona din grupul parlamentar al PNL. El a facut si dezvaluiri despre cum a fost ales Nicolae Ciuca pentru functia de premier.

„Voi demisiona din grupul parlamentar al PNL”, a anuntat Orban la B1 TV. El a precizat ca nici nu va vota guvernul Ciuca.

El a mentionat ca ii asteapta alaturi pe parlamentarii PNL „care au incredere intr-un nou proiect liberal”.

„Decizia de a-l propune pe dl Ciuca nu a fost luata dimineata, la ora 10.00, in simulacrul de BEX, care nu e for statutar al partidului. Candidatul se stabileste in Consiliul National! Sedinta de azi a durat 4 minute. Asta inseamna dezbatere in PNL in conducerea impusa de Iohannis. A fost o informare ca va fi propus Ciuca. Decizia a fost luata aseara, la Vila Lac, unde au participat un numar restrans de persoane, la intalnirea cu Iohannis. Venisera sa se bata astia care-l sprijineau pe Bode cu cei care-l sprijineau pe Citu. A iesit cine a vrut Iohannis.

PNL e o prelungire fara vointa, care nu tine cont de vointa cetatenilor. E o conducere fara coloana vertebrala, fara pareri, care primeste dictatele”, a mai declarat Ludovic Orban.

„Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forta conducerea PNL de a-l impune pe Ciuca la intelegere cu PSD (…) reprezinta o tradare grava a alegatorilor care au votat cu Klaus Iohannis si in primul tur si in al doilea tur si o tradare grava a alegatorilor care au votat PNL tocmai pentru a tine departe guvernarea PSD, pentru a forma o coalitie de guvernare de centru-dreapta, pentru a asigura o guvernare pentru dezvoltarea Romaniei. (…) Astazi, printr-un guvern minoritar investit din mila PSD, fara o majoritate parlamentara care sa sustina reformele necesare pentru modernizare, pentru dezvoltare, pentru a face dreptate diferitelor categorii sociale, pur si simplu va fi o guvernare fara niciun fel capacitate de a face reforme in Romania, de a asigura dezvoltarea Romaniei”, a adaugat Orban.

”Domnului Ciuca nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung in functii fara sa aiba o cariera politica in spate. Iohannis e si el un exemplar in acest sens. El a aparut pe turnanta in PNL, a devenit presedintele PNL si seful statului. Te si miri cum au ajuns in functii”, a  subliniat Orban,

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

O oră ago

Ciolacu: „Nicusor Dan n-are nicio realizare, are 25 de barcute pe Herastrau. Buzaul este un model de performanta in administratie”

Premierul PSD Marcel Ciolacu l-a atacat din nou, miercuri, pe Nicusor Dan, sustinand ca primarul…

60 de minute ago

Vremea saboteaza parada de 9 Mai de la Moscova. A nins, sunt cele mai scazute temperaturi din ultimii 25 de ani

O ninsoare neobisnuita pentru aceasta perioada a anului a avut loc miercuri la Moscova, care…

39 de minute ago

„Ofiter de informarii sub acoperire”. Londra il expulzeaza pe atasatul militar al ambasadei Rusiei in Marea Britanie

Marea Britanie il va expulza pe atasatul militar al ambasadei Rusiei la Londra, va retrage…

O oră ago

„N-a cazut podul”. Ciolacu anunta ca PSD da startul campaniei electorale la Braila, la „podul lui Tudose”

Partidul Social Democrat va da startul campaniei electorale pe 10 mai, la podul peste Dunare…

O oră ago