politica

Orban: „Cele 11 milioane de masti achizitionate in perioada starii de urgenta trebuie sa ajunga la persoanele defavorizate”

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca cele peste 11 milioane de masti achizitionate in perioada starii de urgenta si care nu au fost distribuite trebuie sa ajunga la persoanele defavorizate.

Orban a mentionat ca este „o chestiune de bunavointa” ca Ordonanta de urgenta pe baza careia s-au facut aceste achizitii in starea de urgenta sa fie modificata si sa se permita distribuirea in starea de alerta.

„Mastile trebuie distribuite la persoanele defavorizate.(…) E mare problema sa treci (in OUG -n.r.) si stare de alerta? Este o chestiune de bunavointa. Scopul era ca mastile sa ajunga la aceste persoane defavorizate”, a adaugat Orban.

El a spus ca aceste masti nu au fost distribuite la timp, deoarece unele autoritati locale „au torpilat acest proces”.

„De ce in foarte multe localitati s-au distribuit spre cei care aveau nevoie si in alte localitati nu s-au distribuit? Daca ne uitam, vedem ca unii au torpilat acest proces de distribuire, pentru ca prefecturile sau DSP-urile nu aveau capacitatea sa le distribuie pana la casele a 2 milioane de cetateni. A trebuit sa apelam la autoritatile locale. In unele localitati primariile au fost serioase si le-au distribuit, in alte localitati – nu”, a adaugat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.78/2020 privind acordarea de catre Ministerul Sanatatii, prin directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, autoritatilor publice locale a necesarului de masti de protectie pentru familiile si persoanele defavorizate de pe raza unitatilor administrativ teritoriale, precum si pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2020, se afla in dezbaterea Comisiei pentru sanatate, in vederea intocmirii unui raport suplimentar.

Presedintele Comisiei pentru sanatate, deputatul PNL Nelu Tataru, fost ministru al Sanatatii, a afirmat marti ca autoritatile locale trebuie sa raspunda in legatura cu 11 milioane de masti achizitionate in perioada starii de urgenta pentru persoanele defavorizate si care nu au fost distribuite si stau in depozite.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

3 ore ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

O oră ago

Fortele ruse ataca cu blindate regiunea Harkov, deschizand un nou front. Ucraina: „Atacurile au fost respinse”

Fortele ruse au lansat vineri dimineata un atac terestru blindat asupra regiunii Harkov din nord-estul…

O oră ago

Olt: Primul dosar penal pentru coruperea alegatorilor. Faina si malai din camion ca „daruri de Paste” – Video

Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal in care efectueaza cercetari…

2 ore ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

4 ore ago