politica

Orban: „Diana Sosoaca are un comportament total in afara limitelor bunului simt si civilizatiei”

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat marti ca senatorul Diana Sosoaca are un comportament „total in afara limitelor bunului simt si civilizatiei”.

„Daca cineva a fost agresat, evident trebuie sa adreseze, conform regulamentului, sesizarea si o vom dezbate analizand faptele. Comportamentul doamnei senator este un comportament total in afara limitelor bunului simt si civilizatiei”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului, intrebat ce parere are de incidentul din plenul reunit in care protagonista a fost Diana Sosoaca.

Chestorul Senatului Sergiu Vlad (USR) a anuntat ca intentioneaza sa depuna plangere penala impotriva senatoarei Diana Sosoaca pentru ca l-a agresat fizic.

„Ma gandesc sa depun plangere penala. Nu poti sa fii agresiv fizic, pentru ca nu ai imunitate impotriva agresiunilor fizice. Poti sa ai imunitate impotriva declaratiilor politice. Dar nu poti sa fii agresiva fizic doar pentru ca esti femeie. Nu poti sa ai imunitate la agresivitate fizica pentru ca esti barbat. Nici barbatii, nici femeile nu au imunitate pentru agresivitatea fizica. Asa ca trebuie sa raspunda pentru aceasta agresivitate fizica. Pentru ceea ce a zis, treaba ei, are imunitate politica, nu ma deranjeaza. Din pacate, sanctiunile care se dau in Parlament sunt foarte mici si irelevante, de aceea ma gandesc sa ma duc in penal”, a spus Sergiu Vlad, citat de Agerpres

El a relatat de unde a pornit conflictul cu Diana Sosoaca, respectiv dupa ce aceasta a venit in plenul reunit al Parlamentului cu un sac negru de plastic pe care l-a pus in fata premierului Florin Citu.

„Am luat sacul din fata domnului prim-ministru si l-am scos din sala de plen. A venit dupa mine cu live-ul ei si a zis: ‘Da-mi sacul!’. ‘Luati-va sacul, nu e datoria mea’. Si m-a prins de fata si mi-a zis: ‘In ce calitate mi-ai luat tu sacul?’. I-am zis ca, avand in vedere cat de agresiva fizic este, nu ma mira ca este la al treilea divort. Este destul de violenta si verbal si fizic. Eu nu am ridicat mainile. M-a prins de fata si mi-a zis sa-mi dau masca jos sa ma vada o tara intreaga. Si mi-am dat masca jos. La Senat am mai intervenit o data pentru ca nu a vrut sa paraseasca locul de unde se vorbeste si atunci a fost destul de agresiva, dar doar verbal. De data asta a fost si fizic. Se vede pe live-ul ei. Sunt si colegii mei care pot depune marturie”, a aratat Sergiu Vlad.

Diana Sosoaca a afirmat anterior ca unul dintre chestorii de la Parlament a oprit-o sa isi ia sacul din plen, iar ea i-a pus mana pe masca acestuia pentru a i se vedea fata.

„Exista un chestor care nu stie sa vorbeasca cu dumneavoastra, care zice – ia-ti-l, fa-ti-l. I-am pus mana pe masca sa i-o dau jos, sa se vada la fata. M-a oprit sa ma duc sa imi iau sacul”, a spus Diana Sosoaca.

Senatorul neafiliat Diana Sosoaca a venit marti, in plenul reunit al Parlamentului, cu un sac negru de plastic pe care l-a pus in fata premierului Florin Citu in timpul dezbaterilor de la motiunea de cenzura.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Atac murdar al lui Piedone pe teme religioase: „Nicusor, stim ca nu esti dus la biserica, te opui familiei traditionale”

Cristian Popescu Piedone a lansat un atac murdar, in a doua zi de Paste, la…

2 ore ago

Liiceanu: „Firea din nou la primarie? Ce cauta din nou? Cum de oamenii o accepta?”. Ce spune despre Piedone: „E innebunitor”

Mesaje dure al lui Gabriela Liiceanu in legatura cu doi dintre principalii candidati la Primaria…

O oră ago

Franta si-a trimis oficial primii militari in Ucraina – ei sunt membri ai Legiunii Straine

Franta a trimis primele sale trupe in mod oficial in Ucraina. Acestea au fost desfasurate…

O oră ago

Cel mai mare producator german de arme, Rheinmetall, promite sa trimita Ucrainei „sute de mii” de obuze in acest an

Producatorul german de armament Rheinmetall va furniza Ucrainei „sute de mii” de obuze in 2024,…

2 ore ago

Rusia si-a bombardat din nou propriul teritoriu: 30 de case si 10 masini au fost avariate

Rusia si-a bombardat din greseala propriul teritoriu, in apropierea granitei ucrainene, in timp ce efectua…

O oră ago