politica

Orban, huiduit in Petrosani de pensionari trimisi de PSD: „Pensiile si alocatiile de ce nu le dai, ma? Nu vrei, nu?” – Video

Premierul Ludovic Orban a fost huiduit, joi, de doi pensionari in timpul depunerii de coroane la Statuia minerului din Petrosani.

„Pensiile si alocatiile de ce nu le dai, ma? Nu vrei, nu?”, a strigat un pensionar. „Criminalilor!”, a strigat si un alt pensionar.

„Prezenta mea aici vreau sa reprezinte un semnal clar ca Guvernul e preocupat de problemele din Valea Jiului si ca Guvernul cauta solutii.  Am discutat cu liderii minerilor cu care am cautat sa gasim solutii pentru ca activitatea companiei sa contiune si locurile de munca sa nu fie afectate. E nevoie de o companie care sa grevata de datorii. Nu noi am creat situatia in care sa gaseste astazi complexul energetic, dar va garantez ca cautam cele mai bune solutii.”, a declarat premierul.

El le-a mai spus minerilor ca in urmatorii ani Valea Jiului se poate dezvolta cu bani europeni.

„Trebuie create oportunitati pentru investitii. In urmatorii 10 trebuie sa reusim cu adevarat sa facem o dinamica economica. Orice investitor care vine in Valea Jiului sa primeasca un set de avantaje astfel incat sa poata sa investeasca si sa creeze locuri de munca astfel incat in timp sa existe un viitor cert pentru oamenii din Valea Jiului. Indiferent de culoarea politica adminstratiile locale din Valea Jiului trebuie sa se uneasca. Exista posibilitatea de a utiliza resurse financiare din Fondul pentru o Tranzitie Echitabila. Va genera resurse care vor putea fi folosite fie de guvern fie de autoritati pentru astfel de proiecte de dezvoltare”, a mai spus premierul.

Premierul a participat joi la ceremonia de comemorare a eroilor mineri decedati in minele din Valea Jiului si in timpul grevei din 1929.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cirstoiu anunta ca are de gand sa revina in politica: „Am fost invins acum, nu zice nimeni ca nu pot continua”

Catalin Cirstoiu a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca are de gand sa revina in…

O oră ago

Baronul Stanescu: „Marcel Ciolacu va fi unul cei mai buni prim-ministri care i-a avut Romania”. Il vrea presedinte al tarii pe Ciolacu

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, este de parere ca premierul Marcel Ciolacu "va fi…

O oră ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk. Acesta orbiteaza la 20.000 km de Pamant

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

4 ore ago

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzant din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

3 ore ago