news

Petitie contra lui Savonea: „Nu mai promovati judecatori toxici! Ar fi trebuit sa fie exclusa din magistratura”

Asociatia Declic a lansat o petitie online prin care solicita CSM-ului ca judecatoarea Lia Savonea sa nu fie promovata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

„Noi, semnatarii si semnatarele acestei petitii, va cerem sa nu o promovati pe Lia Savonea la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Judecatoarea a lasat liber un individ care si-a agresat sexual nepoata de 13 ani si a motivat ca, din moment ce copila nu le-a spus parintilor, inseamna ca a fost de acord.

Promovarea judecatoarei Lia Savonea ar fi un semnal ca sistemul judiciar refuza, in continuare, sa protejeze copiii impotriva pradatorilor sexuali”, se arata in petitie.

„Lia Savonea este o judecatoare controversata si influenta. Cand a condus Consiliul Superior al Magistraturii, presa a scris ca este omul lui Liviu Dragnea si cea care influenteaza toate deciziile institutiei in favoarea PSD. Tot Savonea s-a numarat printre magistratii care au sustinut modificarile toxice la legile justitiei.

Acum, Savonea, actuala sefa a Curtii de Apel Bucuresti, vrea sa ajunga la Curtea Suprema. Presa o da drept favorita si pentru sefia ICCJ. Nimeni nu ar mai trece atunci peste cuvantul ei.

Recent, jurnalistii au descoperit ca Savonea a lasat liber un agresor sexual de minori. Judecatoarea a emis o sentinta de doar 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru un barbat care si-a agresat sexual nepoata de doar 13 ani. Savonea a considerat ca fetita si-a dat acordul, pentru ca nu si-a anuntat parintii.

Intr-o tara care protejeaza copiii de abuzuri sexuale, Lia Savonea ar fi fost exclusa din magistratura pentru decizia data.

Dar, in Romania, din 4 abuzuri impotriva minorilor, 3 sunt judecate ca acte in care copiii au fost de acord. Cu astfel de decizii date de judecatori, am ajuns tara in care, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual.

Promovarea Liei Savonea ar insemna ca sistemul judiciar o premiaza, fara sa tina cont ca a ignorat suferinta unui copil si nu i-a facut dreptate.

Dar noi, cetatenii, nu putem ramane nepasatori la suferinta copiilor abuzati. Le cerem membrilor Sectiei pentru Judecatori sa respinga promovarea unui judecator toxic la Inalta Curte. Vor da o decizie pana la finalul lunii martie”, se mai afirma in petitie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: lia savonea

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

12 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

12 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

12 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

12 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

12 ore ago