Categories: politica

Planul lui Dragnea n-a functionat. Ponta dezvaluie motivul razboiului din PSD, ce l-a determinat pe seful PSD sa-si execute premierul

Conflictul dintre presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul ca Dragnea nu poate sa fie prim-ministru, a afirmat, luni seara, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.

„Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul ca domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru si atunci oricine e prim-ministru e rau”, a declarat Ponta, la TVR 1.

Intrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea sa declanseze aceasta criza, Ponta a raspuns: „Decizia Curtii Constitutionale, (…) cea referitoare la faptul ca domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru”.

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii „n-a mai mers planul”.

„Ideea aceea, care a fost in ianuarie, ‘Dom’le, il punem pe Grindeanu, sta si el cateva luni, contestam la Curte, Avocatul Poporului si Curtea spune ‘Domnul Dragnea poate fi prim-ministru’ (…), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea si, daca Iohannis nu vrea sa-l puna, il suspenda’ (…), n-a iesit, din doua motive. Unu — Curtea Constitutionala a zis ca ‘Nu’ — si doi — (…) dupa vizita de la Washington, uitati de povestea cu suspendarea (…) S-a dus”, a mai afirmat Ponta.

In opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost „prea umilit”.

„Pur si simplu a fost prea umilit. (…) Cum poti tu sa faci un raport — l-a facut domnul Valcov, dar ma rog, l-a facut la solicitarea domnului Dragnea — in care in primul rand sa spui tu despre propriul tau guvern ca e cel mai prost, cel mai slab, ca nu e in stare sa faca nimic? (…) Toti ministrii au fost propusi de catre domnul Dragnea, deci n-au fost propusi de domnul Grindeanu”, a spus Ponta, adaugand ca vina lui Grindeanu este ca „i-a acceptat” pe ministrii propusi de Dragnea.

Conform lui Ponta, Grindeanu „a progresat” si a crescut in sondaje.

„Cand a inceput sa invete, cand a inceput sa se vada cu niste premieri, cand a inceput sa creasca in sondaje — ca daca era la 10%, eu cred ca nu-l schimba domnul Dragnea—, cand a ajuns la 40, cand a inceput sa (…) vorbeasca mai usor la televizor… A progresat”, a mai afirmat Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

11 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

11 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

11 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

11 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

11 ore ago