politica

Plumb, panicata la Bruxelles ca UE taie banii pentru Romania din cauza hotiilor lui Dragnea: „Sa nu discutam”

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat marti ca, din punct de vedere al deschiderii ca presedintie a Consiliului Uniunii Europene, „suntem deschisi si respectam” prevederile din Tratatul de functionare a UE, unde este prevazut modul in care sunt cheltuiti banii europeni. PE va adopta o masura care prevede ca tarile din UE care incalca regulile statului de drept vor avea fondurile europene blocate.

Legat de legea pe care Parlamentul European o va dezbate si vota joi privind protectia bugetului Uniunii in cazul unor deficiente generalizate in ceea ce priveste statul de drept in statele membre, Plumb a declarat: „Sa nu discutam despre taierea fondurilor UE, ci doar despre o respectare a prevederilor din Tratatul de functionare a Uniunii, unde este prevazut modul in care sunt cheltuiti banii europeni, care trebuie sa fie trecuti printr-o procedura transparenta, corecta si sa existe o cheltuiala eficienta”.

„Ma uit astazi, inca o data, pe raportul care va intra in plen, insa din punct de vedere al deschiderii ca presedintie, intotdeauna pe baza de dialog si pe respectarea principiilor fundamentale ale UE, cu accent stat de drept, dar libertati, drepturi civile, suntem deschisi si le respectam”, a adaugat ea.

Ministrul s-a intalnit luni cu mai multi oficiali europeni cu care a discutat despre „tot ceea ce inseamna pachet legislativ pe coeziune”. Scopul discutiilor a fost acela de a „ajunge la un consens privind intrarea in negociere a dosarului”.

„Suntem pregatiti sa intram pe regulamentul cadru in trialog pe cateva elemente. Important e ca suntem ambitiosi, dar si realisti, sa putem finaliza in timp, sa avem un raport general partial, pana la urmatorul Consiliu de Afaceri Generale pe coeziune care va avea loc pe 25 iunie”, a mai explicat Plumb.

Rovana Plumb face parte din delegatia condusa de prim-ministrul Viorica Dancila, care efectueaza o vizita de lucru la Strasbourg,in vederea prezentarii programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Dancila va prezenta prioritatile in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, care va avea loc marti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Lumina Sfanta este adusa de la Ierusalim si va fi trimisa eparhiilor din tara. La ora 19.00, aceasta va fi primita si la Catedrala Patriarhala

Sfanta Lumina va fi adusa de la Ierusalim, astazi, de Superiorul Asezamintelor Patriarhiei Romane la…

38 de secunde ago

Un roman, snopit in bataie de trecatori pe o strada din Dublin, dupa ce a incercat sa rapeasca un bebelus dintr-un carucior

Scene socante in Dublin, acolo unde un roman a fost batut crunt pe o strada.…

15 minute ago

Filipine: Ruinele unui oras vechi de trei secole au iesit la iveala dupa ce nivelul apei dintr-un lac de acumulare a scazut din cauza secetei

Dupa o perioada prelungita de caldura intensa si ploi putine, nivelul apei dintr-un lac de…

20 de minute ago

Cercetatorii au dezvoltat in laborator bacterii care mananca plastic

Poliuretanul este folosit in orice, de la huse de telefon la dresuri, dar este dificil…

36 de minute ago

Actiunile Rusiei din regiunea ucraineana Luhansk pot fi calificate drept „genocid”, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului

In spitalele din partea ocupata de Rusia a regiunii Luhansk, mamele sunt amenintate ca le…

43 de minute ago

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

O oră ago