externe

Politia norvegiana a arestat doi cetateni rusi pentru ca au pilotat drone

Politia norvegiana a arestat un rus pe aeroportul din orasul arctic Tromsoe si l-a acuzat de pilotarea unei drone, marcand a doua arestare intr-o saptamana, informeaza Reuters.

Vineri, in momentul arestarii barbatului de 51 de ani, politia a confiscat si echipament fotografic, inclusiv o drona si mai multe carduri de memorie. Barbatul a recunoscut ca a pilotat o drona in Norvegia, potrivit unui comunicat al politiei.

Potrivit sanctiunilor, companiilor sau cetatenilor rusi le este interzis sa opereze aparate de zbor in Norvegia. Incalcarea acestei interdictii se pedepseste cu 3 ani de inchisoare.

„Printre materialele confiscate pe care le-am analizat, se afla fotografii ale aeroportului din Kirkenes si imagini cu elicopterul Bell al fortelor de aparare”, a declarat procurorul Jacob Bergh intr-un comunicat.

Serviciul de Securitate al Politiei Norvegiene (PST) a fost, de asemenea, implicat in caz, a adaugat Bergh.

Politia a cerut un ordin judecatoresc pentru a-l retine pe barbat pentru o perioada de patru saptamani.

Acuzatul a spus politiei ca a intrat joi in Norvegia prin punctul de frontiera de nord Storskog si ca se indrepta catre arhipelagul arctic Svalbard.

Este al doilea cetatean rus arestat in aceasta saptamana pentru ca a pilotat drone in Norvegia. Prima arestare a avut loc la punctul de trecere a frontierei Storskog. Un alt barbat a fost retinut pentru doua saptamani.

Norvegia a crescut nivelul de alerta in urma observarii in ultimele saptamani a unor drone in apropierea infrastructurii de petrol si gaze si ca raspuns la scurgerile din 26 septembrie din conductele de gaz Nord Stream din Marea Baltica.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

2 ore ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

3 ore ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

3 ore ago