externe

Politicienii pro-rusi au scos mii de oameni in strada la Chisinau: Au vorbit doar in rusa si au cerut demisia Maiei Sandu (Video)

Cel putin 5.000 de oameni au protestat duminica la Chisinau, cerand demisia guvernului condus de Natalia Gavrilita si a presedintelui pro-european Maia Sandu.

Motivul principal, scrie Reuters, este pretul urias al gazului, opozitia acuzand politicile anti-ruse ale actualilor lideri. Protestul a fost organizat de partidul rusofil SOR. Liderul partidului este fostul primar al orasului Orhei, controversatul om de afaceri milionar Ilan Sor, condamnat pentru o frauda de 1 miliard de dolari.

„Moldova este acum in moarte clinica, aici a adus-o actuala conducere”, e citat Dinu Turcanu, un politician din partidul lui Ilan Sor.

Moldova, cel mai mic stat post-sovietic, cu o populatie de doar 3,5 milioane de locuitori, se confrunta cu probleme economice grave din cauza crizei energiei. Dupa o crestere a preturilor cu aproape 50% in august, septembrie a adus o alta majorare de 29%. Totodata, inflatia a trecut de 34%.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Strategii disperate, cum il promoveaza Antena 3 pe Piedone: „Ne trebuie un om gospodar fara scoala. Din ’90, pana acum au fost numai cu scoala”

Antena 3 a prezentat un "sondaj" realizat pe strada in Bucuresti din care a selectat…

14 minute ago

Un nou razboi sta sa izbucneasca. Presedintele Azerbaidjanului: „Nu putem sta si astepta vazand cum Franta, India si Grecia inarmeaza Armenia impotriva noastra”

Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a lansat un nou avertisment razboinic in conflictul pe care tara…

37 de minute ago

Piatra-Neamt: Tanar drogat prins de doua ori, in aceeasi noapte, la volan. Ce masuri au luat politistii

Un tanar de 22 de ani din Piatra Neamt a fost prins de doua ori,…

O oră ago

Burduja cel viteaz: „Vreau sa vad daca Nicusor Dan are curajul sa se lupte cu mine pe argumente, il provoc la o dezbatere”

Sebastian Burduja si-a depus, sambata, candidatura la Primaria Capitalei, si a declarat cu acest prilej…

O oră ago

Armele americane pentru Ucraina, distribuite cu trenuri care circula noaptea. Transporturile vin din Germania si trec prin Polonia

Transporturile de munitie americana sunt pe cale sa ajunga in Ucraina din Polonia, dar si…

4 ore ago