politica

Ponta, confundat cu un lider chinez de o celebra publicatie din SUA. Ponta s-a declarat admirator al Partidului Comunist Chinez

Celebra publicatie satirica The Onion din Statele Unite l-a confundat pe Victor Ponta cu unul dintre liderii comunisti ai Chinei intr-un material despre datoriile pe care China le are fata de Statele Unite.

Intr-un material satiric din 2014, The Onion l-a prezentat pe Ponta drept un lider al Chinei comuniste. In imagine mai apare si Titus Corlatean, actual senator PSD.

Cand a facut aceasta vizita in China, de unde The Onion a preluat imaginea, Ponta, premier pe atunci, a declarat ca Romania este mandra de prietenia traditionala cu China si ca „admira Partidul Comunist pentru modul in care conduce poporul chinez pe calea socialista”.

Informatia a fost difuzata de agentia Xinhua.

Conform sursei citate, premierul Victor Ponta a mai afirmat ca Romania apreciaza rolul important pe care China il joaca in promovarea pacii mondiale si a dat asigurari ca va continua sa sprijine ferm eforturile depuse de China pentru „mentinerea suveranitatii nationale si a integritatii teritoriale”.

De asemenea, Ponta a afirmat ca dezvoltarea Chinei va oferi Romaniei „mari oportunitati” si ca Romania este dornica de cat mai multe „schimburi de experiente” si de o cooperare apropiata cu China.

Victor Ponta s-a aflat atunci intr-o vizita oficiala in China, la invitatia premierului Li Keqiang.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

18 minute ago

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

26 de minute ago

Iasi: Un barbat s-a aruncat in fata trenului

Un barbat din judetul Iasi s-a aruncat, sambata dimineata, de pe o pasarela, in fata…

37 de minute ago

Premiera in fotbalul profesionist german: o echipa din Bundesliga va avea o femeie antrenor

Clubul bavarez de fotbal Ingolstadt a numit prima femeie antrenor din Germania in fotbalul profesionist…

41 de minute ago

Demonstratiile studentesti pro-palestiniene se extind. Manifestatii in Franta, Germania, Canada, Mexic, Elvetia si Australia

Miscarea studenteasca impotriva ofensivei israeliene in Fasia Gaza continua in intreaga lume: pornind de la…

59 de minute ago